HunHír.info

2017. Magvető hava 17. nap, Balajtár napja.

Nem pártügy a kvótareferendum, saját életünkről kell döntenünk

2016. október 01. 08:49
Hunhír.info

Vasárnap tartják hazánkban az uniós kötelező betelepítési kvóta ellen a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyen a választópolgároknak a következő kérdésre kell válaszolniuk: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Magyar Menedék - Migránsokk

A Magyarországon szavazók vasárnap 6-tól 19 óráig adhatják le voksaikat az értesítőjükben szereplő szavazókörben. A referendum akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavaz, és akkor eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele azonos választ adott a megfogalmazott kérdésre.

A pénteki adatok szerint 8,2 millió választópolgár vehet részt a vasárnapi népszavazáson, ennyien szerepelnek a névjegyzékben. Közülük 274 ezer a külhoni szavazó, aki levélben adhatja le voksát, 11 231-en szavaznak valamelyik külképviseleten és több mint 67 ezren átjelentkezéssel.

A referendumon minden nagykorú, azaz 18. életévét betöltött magyar állampolgár szavazhat, aki nincs eltiltva választójoga gyakorlásától. A Magyarországon voksolók vasárnap 6 órától 19 óráig szavazhatnak az ország 10 331 szavazókörének egyikében. A referendumon az vehet részt, aki szerepel a választási névjegyzékben. A szavazáshoz a választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát és lakcímét. Előzőt megteheti a régi típusú vagy az új, kártyaformátumú igazolvánnyal, érvényes útlevéllel vagy jogosítvánnyal. A lakcím igazolásához lakcímkártya szükséges, vagy a lakcímet is tartalmazó régi személyi igazolvány. Szavazni az „Igen” vagy a „Nem” feletti körbe írt, két egymás metsző vonallal lehet.

A külföldön tartózkodók a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján (Valasztas.hu) tájékozódhatnak arról, hogy a külképviseleteken mikor adhatják le voksaikat. A büntetés-végrehajtási intézetekben fogvatartottak, valamint az egészségi állapotuk miatt a szavazóhelyiségekben megjelenni nem tudók mozgóurnát igényelhetnek. A külhoniak a szavazatukat tartalmazó levélcsomagot visszajuttathatják postán az NVI-hez, leadhatják a kijelölt külképviseleteken vagy a szavazás napján valamelyik magyarországi szavazókörben.

A népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár, a magyarországi lakcímmel rendelkezők és a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, „külhoni” választópolgárok több mint fele érvényesen szavazott. A referendum pedig akkor eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele azonos választ adott a megfogalmazott kérdésre, azaz nincs szavazategyenlőség.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Migráns-sokk - Összeesküvés elméletek sorozatMigráns-sokk
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Csinos Vitéz - Székely népmesék - Kriza JánosCsinos Vitéz - Székely népmesék
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Isten Nekünk háttal 1914-1918 - Vetési Tamás CsabaIsten Nekünk háttal 1914-1918
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Fekete Madonna titka - Gönczi TamásA Fekete Madonna titka
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat