HunHír.info

2017. Áldás hava 22. nap, Obi napja.

Lavrov Washington dzsihadista csoportokat is védelmez

2016. szeptember 30. 16:44
Hunhír.info

Az orosz külügyminiszter szerint az Egyesült Államok dzsihadista fegyveres csoportokat is védelmez annak érdekében, hogy felhasználhassa őket Bassár el-Aszad szíriai elnök eltávolítására. Szergej Lavrov a BBC külföldre sugárzó televíziós világszolgálatának - BBC World News TV - nyilatkozott pénteken abból az alkalomból, hogy az orosz légierő egy éve kapcsolódott be a szíriai hadműveletekbe.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Lavrov szerint Washington megszegte azt az ígéretét, hogy külön kezeli a Szíriában harcoló szélsőséges iszlamista szervezeteket, köztük az an-Nuszra Frontot - amely nemrég a Fatah as-Sam Front (JFS) nevet vette fel - és a mérsékelt ellenzéki erőket.

Az orosz külügyminiszter szerint az amerikaiak számos ismételt ígéretük és kötelezettségvállalásuk ellenére sem képesek, vagy nem is hajlandók e különbségtételre. "Mind több okunk van azt hinni, hogy a kezdetektől (az Egyesült Államok) tervei között szerepelt az an-Nuszra megkímélése, arra az esetre, ha elérkezettnek látják az időt a rendszerváltoztatásra, és életbe léptetik a B-tervet" - fogalmazott.

Lavrov szerint Moszkva a terroristák elleni harcban segíti Aszad hadseregét, és továbbra is azon az állásponton van, hogy érvényt kell szerezni a szíriai tűzszünetre kidolgozott orosz-amerikai megállapodásnak. Ennek egyetlen szükséges feltétele az an-Nuszra elválasztása az ellenzéktől - tette hozzá.

Az orosz külügyminiszter az aleppói hadműveleteket érő bírálatokról szólva azt mondta: a Nyugat hallgatott a civil lakosság szenvedéseiről, amikor az an-Nuszra bevonult a városba és elvágta a lakosság ellátását célzó utánpótlási útvonalakat.

"Az idén sokszor szüneteltettük (a hadműveleteket) humanitárius meggondolásokból 48-72 órára az ENSZ felkérésére, de az an-Nuszra minden ilyen alkalmat arra használt fel, hogy még több fegyverest, fegyvert és muníciót szerezzen külföldről" - mondta Lavrov a pénteki BBC-interjúban.

Hozzátette: Oroszország a szíriai kormánnyal együttműködésben mindet megtesz annak érdekében, hogy az ENSZ bejuttathasson segélyszállítmányokat Aleppóba. Lavrov szerint ezt a város keleti negyedeiben működő an-Nuszra-csoportok utasítják csak el.

Arra a felvetésre, hogy az orosz bombázásokban civilek halnak meg, Lavrov azt mondta: Moszkva mélységesen sajnálja, ha ez így van, de erre "nincs érdemi bizonyíték, és minden egyes esetet külön-külön ki kellene vizsgálni".

Az orosz külügyminiszter szerint az orosz légierő nem használ olyan hadianyagot, amelyre ENSZ-tilalom érvényes.


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

XII. Piusz és a zsidók - Gordon ThomasXII. Piusz és a zsidók
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Illuminátusok és az új világrend - Összeesküvés elméletek sorozatAz Illuminátusok és az új világrend
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A teljes Holt-tengeri tekercsek - Michael O. WiseA teljes Holt-tengeri tekercsek
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!
Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Regnum Marianum - Bolberitz Pál Balás BélaRegnum Marianum
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat