HunHír.info

2017. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

A döntő magyar többség szerint nem lehet integrálni az eltérő kultúrájúakat

2016. szeptember 30. 15:33
Hunhír.info

migrans-kispocs-bemutat.jpgA Migrációkutató Intézet szeptemberi felmérése szerint a magyarok többsége úgy gondolja, hogy a muszlim vallás és életforma egyáltalán nem egyeztethető össze az európai és a magyar életformával, emellett pedig sokan aggódnak a közbiztonság romlása miatt.

Magyar Menedék - Migránsokk

A Migrációkutató Intézet szeptember 14. és 20. között telefonon kérdezett meg mintegy ezer embert arról, hogyan vélekednek bevándorlók és az európaiak közötti kulturális különbségekről, szerintük mennyire összeegyeztethető az európai és a muszlim életforma, mit gondolnak az illegális bevándorlás és a nők, gyermekek helyzetének összefüggéseiről, és mi a véleményük az illegális bevándorlással megjelenő kockázatokról és problémákról.

A Századvég Alapítvány által az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzés szerint a magyarok 70 százaléka elsősorban a közbiztonság romlása miatt aggódik. A megkérdezettek 28 százaléka úgy gondolja, hogy az illegális bevándorlásnak terrorkockázata van, 26 százalék a bűnözés általános növekedését emelte ki, 14 százalék pedig véli úgy, hogy a nők elleni erőszakos cselekmények növekedése a legaggasztóbb.

A megkérdezettek 79 százaléka inkább egyetértett azzal az állítással, hogy az illegális bevándorlás veszélyt jelent a nők és gyermekek biztonságára, míg csupán 18 százalék volt azok aránya, akik inkább nem értettek vele egyet. A nemzeti kultúra és identitás veszélyeztetését a válaszadók 13 százaléka sorolta első helyre, míg a munkalehetőségek elvétele négy százalék szerint a legkomolyabb kockázat Európa és Magyarország számára.

A felmérés szerint a válaszadók 52 százaléka szerint egyáltalán nem összeegyeztethető a muszlim vallás és életforma az európai és magyar életformával, 32 százalék szerint inkább nem egyeztethető össze a két kultúra, kilenc százalék gondolja úgy, hogy inkább összeegyeztethető, és mindössze egy százalék szerint fér meg a két kultúra egymás mellett teljes mértékben.

Az eredmények azt mutatják, hogy a válaszadók 59 százaléka szerint a muszlim fejkendő vagy teljes testet eltakaró kendő nem természetes, hanem a nők elnyomásának eszköze, míg a megkérdezettek 36 százaléka szerint természetes, a helyi vallási és kulturális szokásokból következik. Megállapítható tehát, hogy a kendő viseletét a magyar társadalom többsége az európai kulturális szokásoktól távol állónak tartja, és a nők elnyomásának jelképeként elutasítja.

Az előző kérdéshez kapcsolódva azt is firtatták, mi a válaszadók véleménye arról, hogy vannak, akik tiltanák Európában a bevándorló nők számára a fejkendő vagy teljes testet eltakaró kendő viseletét. A válaszadók 53 százaléka inkább egyetért a tiltással, 39 százalék inkább nem ért egyet, míg 8 százalék nem akart vagy nem tudott állást foglalni a kérdésben.

A kérdőívben arra is rákérdeztek, hogy a válaszadók mennyire tartják lehetségesnek az Európába érkezettek integrációját, beilleszkedését a helyi társadalomba és gazdaságba. Erre a válaszadók 80 százaléka úgy válaszolt, hogy inkább nem lehetséges, tíz százalék szerint inkább lehetséges, illetve kilenc százalék nem tudott vagy nem akart dönteni

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jaj, de lelkem nem tud felrepülni... - Netye Zoltán PálJaj, de lelkem nem tud felrepülni...
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trianon és a Harmadik Világháború - Badiny Jós FerencTrianon és a Harmadik Világháború
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Mesék Mátyás királyról
Mesék Mátyás királyról
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat