HunHír.info

2017. Magvető hava 23. nap, Nemzeti ünnep, Gyöngy napja.

Székely lelkész: „Akik most a migránsokat befogadnák, ugyanazok, akik 2004-ben megtagadták a külhoni magyarokat”

2016. szeptember 28. 16:16
Hunhír.info

A Tiszteletbeli Székely cím adományozásának egyik elindítója volt 2004. december 5. után Kelemen Levente oklándi unitárius lelkész, aki most megszólalt a migránsok befogadása ügyében. Ennek előzménye, hogy a Magyarországra és Erdélybe látogató amerikai unitáriusok bírálták a magyar kormány politikáját. A lelkész saját prédikációjában válaszolt.

Az augusztusban Erdélybe és Magyarországra látogató amerikai unitáriusok vezetősége egy magyarországi migránstábort is meg akart látogatni, a székelyföldi Oklánd unitárius lelkésze azonban megtagadta ennek megszervezését, tudván, hogy a látogatók ellenzik a magyar kormány migrációs politikáját. Erre a vendégek megszervezték maguknak az utat egy baloldali politikus társaságában, majd másnap, a budapesti unitárius templomban arról prédikált a vezetőjük, hogy bezzeg a magyarokat befogadták külföldön, amikor menekültek.

Kelemen Levente a saját oklándi prédikációjában válaszul elmondta, hogy támogatja a magyar kormány politikáját, mert mindenkinek joga van megválasztani, kivel akar együtt élni, és a magyar kormány ugyanúgy befogadja az üldözötteket, bajba jutottakat, ahogy befogadja a külhoni magyarokat. Azt kérte, hogy az emberek ne csak az álpróféták hangját figyeljék, hanem azokét is, akik nem pénzért vagy egyéni érdekből formálják a közvéleményt.

Rámutatott, hogy akik nap, mint nap a sajtóban bírálják a kormányt, akik „olyan szépen beszélnek a befogadásról, mert most személyes érdekük úgy kívánja”, ugyanazok 2004-ben megtagadták a külhoni magyarokat, és velük riogatták az anyaországbelieket.

A lelkész úgy jellemezte a balliberális véleményformálók üzenetét, hogy „tagadd meg a te családod tagját, ne engedd házadba, de engedd be helyette azt, aki nem tudod, hogy milyen szándékkal érkezik”. Ezután felhívta az amerikai unitáriusok figyelmét, hogy mindehhez asszisztálnak, majd feltette a kérdést, hogy miért van a mexikói határon a hatalmas kerítés fegyveres őrökkel.

ps.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
XII. Piusz és a zsidók - Gordon ThomasXII. Piusz és a zsidók
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Lovasíjász DIGIPACK - DVD és CD - Kassai Lajos, Kaszás GézaA Lovasíjász DIGIPACK - DVD és CD
DVD - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat