HunHír.info

2017. Áldás hava 22. nap, Obi napja.

Szószékekről is hirdettessék a vasárnapi NEM!

2016. szeptember 28. 16:14
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

menekulttabor-250.jpgHagyjuk már a demagóg szlogeneket, kiváltképpen azt, hogy „a pap ne politizáljon”! Többnyire olyanok mondják ezt, akik például előszeretettel kérik számon Krisztus képmásain a szűziességet, miközben ők maguk annak kártékonyságát hangoztatják úton-útfélen.

Magyar Menedék - Migránsokk

Nem kezdek el itt most ókeresztény remekírókat idézni, bármennyire is kisujjból kiráznék ki tudja hány oldalt műveikből. Csak arra óhajtok a vasárnapi referendum előtt alig fél héttel rámutatni, hogy a kereszténység fogalma nem egyenlő a bárgyúsággal. A biblikus intelem, hogy „ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!”, csak a bosszúállást elkerülő türelmesség fontosságára int.

A Nol.hu most azon nyelvel, hogy Stella Leontin balassagyarmati kanonok „kvótával szétterített terrorizmus”-ról beszél, s ennek jegyében templomában szavazási útmutatót helyezett ki, amin az áll, hogy vasárnap „a „szeretet-főparancsa” jegyében fogja beikszelni a NEM-et”.

Nagyon helyes, bár minél több atya tenné ugyanezt. (Ha eddig elmulasztották, mindenesetre van bepótlásukra még néhány napjuk.) Van ugyanis olyan, hogy önszeretetet: „Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!” (3 Mózes 19, 18) Ez az egyénen át a nemzet tagjaira is vonatkozik. A nagy nyugati és keleti egyházatyák is mindig így értették ezt.

Nagyon bízunk abban, hogy a balassagyarmati kanonok nem áll egyedül felfogásával. Vége ugyanis a „szeressük egymást gyerekek!” jelige eltorzított értelmezésének. A pap második Krisztus, hirdeti XI. Pius pápa. Krisztus Urunknak minden szava IGAZSÁG. Az igazság pedig a migráns helyzettel kapcsolatban aligha lehet kétséges. Hazazsuppolni hát minden kereszténygyűlölő és nemzetgyilkos migránst! Szószékekről is hirdettessék a vasárnapi NEM!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel - Szendrey Marót ErvinA Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Vallomás a csodáról - Csinszka naplója - Boncza Berta (Csinszka)Vallomás a csodáról - Csinszka naplója
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jaj, de lelkem nem tud felrepülni... - Netye Zoltán PálJaj, de lelkem nem tud felrepülni...
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A lovagkirály öröksége - Ősi JánosA lovagkirály öröksége
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat