HunHír.info

2018. Ígéret hava 26. nap, Doboka napja.

Szeged-Gyálarét térségében ismét megjelentek az illegális migránsok

2016. január 26. 16:38
Hunhír.info

A Magyarország területén jogszerűen tartózkodó bevándorlókkal kapcsolatban egyre több lakossági jelzés érkezik a szegedi Jobbikhoz. Tóth Péter sajtótájékoztatóján közölte, pártjuk eddig sem fogadta el a nyitott befogadóállomások létét, és szeretné tudni, miként kerülnek Szegedre, hiszen tavaly nem lehetett a legálisan itt tartózkodókkal találkozni. Arról is beszámolt, hogy Szeged-Gyálarét térségében ismét megjelentek az illegális migránsok.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Panaszkodtak a helybéliek a Jobbiknak lakossági fórumokon, hogy bevándorlókat látnak szinte minden napszakban a rókusi Tesconál. Tóth Péternek, a párt helyi elnökének arról számoltak be, hogy az embercsempészek is megjelentek a multinál. „Szeretnénk választ kapni arra, miként lehetséges, hogy itt bevándorlók jelennek meg? Egyáltalán honnan kerülnek ide? Ha igaz, hogy buszokkal szállítják őket ide a nagyfai befogadóállomásról, akkor azt szeretnénk megtudni, hogy miért, hiszen tavaly nem lehetett velük találkozni” – közölte Tóth. Hozzáfűzte, reméli, hogy nem azt szeretné a kormány megmutatni a szegedieknek, hogy bevándorlók vannak itt, s ezt felhasználva szeretnének a Parlamentben elfogadtatni egy újabb kétharmados törvényt.

Felvetésünkre, hogy a befogadóállomás nem zárt, azt elhagyhatják a bevándorlók, a politikus közölte, a Jobbik eddig sem fogadta el a nyitott befogadóállomásokat, szerintük az összes ilyen típusú intézményt zárttá kell tenni a jövőben, és lehetőség szerint olyan helyen kialakítani azokat, ahol a helyi polgári lakossággal nem érintkeznek.

Egy rendőrségi beszámolóra hivatkozva a jobbikos önkormányzati képviselő elmondta, ismételten emelkedik az illegális migránsok száma a térségünkben, egyre többet tartóztatnak fel a hatóságok. Információi szerint már nemcsak szíriaiak érkeznek, hanem afrikai országokból, sőt a Karibi-térségből is. „Nem lehet megkerülni Szerbia felelősségét, hiszen ott vagy befogadják ezeket az embereket, vagy pusztán nem tesznek semmit annak érdekében, hogy átjöjjenek a fizikai határzáron keresztül Magyarországra” – szögezte le.

Kérdésünkre Tóth Péter elmondta, számukra a bevándorlókkal kapcsolatban leginkább aggályaikat osztják meg a lakosok, vagyis tartanak az idegenektől. Ennek hátterében részben a németországi zavargásokról szóló hírek állnak szerinte. Beszámoltak neki arról is, hogy nem merik a szülők gyerekeiket egyedül elengedni otthonról, továbbá az embercsempészek is újra megjelennek. „Folyamatosnak mondható, hogy Szeged-Gyálarét térségben ismételten kisebb-nagyobb csoportokat fognak el. Ott a természeti akadályok miatt gyenge a határszakasz, akár csónakkal is át lehet kelni, és könnyedén ki lehet kerülni az ellenőrzéseket” – mondta el Tóth Péter.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) migrációról szóló napi tájékoztatója szerint január 25-én, hétfőn 7 migránst fogtak el hazánkban, a hónap során eddig 16-án állították elő a legtöbbet, akkor összesen 65-öt.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Jaj, de lelkem nem tud felrepülni... - Netye Zoltán PálJaj, de lelkem nem tud felrepülni...
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Őseink Fényvallása - Bíró LajosŐseink Fényvallása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat