HunHír.info

2018. Enyészet hava 15. nap, Nyilas napja.

Nincs tovább: Azonnali lőparancsot a magyar határra

2016. január 26. 08:04
Hunhír.info

A múlt héten már hetvennégy ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság a déli határzárat átlépő elfogott migránsok ügyében. Azok jönnek erre, akiket biztosan nem fogadnak be Németországban. Juhászné Prágai Erika, a Csongrád Megyei Törvényszék szóvivője minden hétfőn kiadja az adatokat az előző héten tiltott határátlépésért elítélt migránsokról.

Január 18. és 24. között összesen 74 új ítélet született. A legtöbb vádlottat pusztán kiutasították az országból, mivel illegálisan, a műszaki határzáron keresztül léptek az ország területére. Egy személy egy év felfüggesztett börtönbüntetést is kapott, mert harapófogóval lyukat vágott a kerítésen - informált a szóvivő.

A vádlottak többsége szomáliai, Srí Lanka-i vagy török állampolgárságúnak vallotta magát, de volt, aki kongói, szenegáli, marokkói, haiti vagy pakisztáni személyi adatokat közölt. Vagyis, elsősorban azok kísérelnek meg a magyar határzáron keresztül bejutni az Európai Unióba, akiket a Németországban már biztosan nem fogadnának, mert nem háborús övezetből érkeznek.

Úgy tűnik, amióta kevesebben őrzik a határzárat, ismét felélénkült az embercsempészet. A kerítésen könnyű áthatolni, de Röszke felől csak embercsempészek segítségével érdemes az Európai Unió belseje felé indulni. Január 19-én például éppen Röszkén fogtak el kilenc marokkói migránst egy szerb honosságú Fiat Ducatóban. A sofőr elmenekült, de néhány óra múlva elfogták, amikor gyalogosan jelentkezett kilépésre a röszkei határátkelőhelyen.

Január 7-én a Röszke melletti Domaszéken fogtak el szintén egy szerb embercsempészt, aki osztrák rendszámú autójában 4 török állampolgárt szállított. Nem tudni, mekkora a látencia, de valószínű, hogy vannak, akiknek sikerül a magyar drótkerítésen keresztül belépni az Európai Unióba, eljutni Nyugat-Európába, és ott regisztráció nélkül eltűnni a hatóságok elől.

nol.hu nyomán

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 15 990 Ft
Internetes ár: 11 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat