HunHír.info

2018. Ígéret hava 24. nap, Vidorka napja.

Nincs tovább: Azonnali lőparancsot a magyar határra

2016. január 26. 08:04
Hunhír.info

A múlt héten már hetvennégy ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság a déli határzárat átlépő elfogott migránsok ügyében. Azok jönnek erre, akiket biztosan nem fogadnak be Németországban. Juhászné Prágai Erika, a Csongrád Megyei Törvényszék szóvivője minden hétfőn kiadja az adatokat az előző héten tiltott határátlépésért elítélt migránsokról.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

Január 18. és 24. között összesen 74 új ítélet született. A legtöbb vádlottat pusztán kiutasították az országból, mivel illegálisan, a műszaki határzáron keresztül léptek az ország területére. Egy személy egy év felfüggesztett börtönbüntetést is kapott, mert harapófogóval lyukat vágott a kerítésen - informált a szóvivő.

A vádlottak többsége szomáliai, Srí Lanka-i vagy török állampolgárságúnak vallotta magát, de volt, aki kongói, szenegáli, marokkói, haiti vagy pakisztáni személyi adatokat közölt. Vagyis, elsősorban azok kísérelnek meg a magyar határzáron keresztül bejutni az Európai Unióba, akiket a Németországban már biztosan nem fogadnának, mert nem háborús övezetből érkeznek.

Úgy tűnik, amióta kevesebben őrzik a határzárat, ismét felélénkült az embercsempészet. A kerítésen könnyű áthatolni, de Röszke felől csak embercsempészek segítségével érdemes az Európai Unió belseje felé indulni. Január 19-én például éppen Röszkén fogtak el kilenc marokkói migránst egy szerb honosságú Fiat Ducatóban. A sofőr elmenekült, de néhány óra múlva elfogták, amikor gyalogosan jelentkezett kilépésre a röszkei határátkelőhelyen.

Január 7-én a Röszke melletti Domaszéken fogtak el szintén egy szerb embercsempészt, aki osztrák rendszámú autójában 4 török állampolgárt szállított. Nem tudni, mekkora a látencia, de valószínű, hogy vannak, akiknek sikerül a magyar drótkerítésen keresztül belépni az Európai Unióba, eljutni Nyugat-Európába, és ott regisztráció nélkül eltűnni a hatóságok elől.

nol.hu nyomán

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Matyó motívumok kifestőkönyve - Horváth ÁgnesMatyó motívumok kifestőkönyve
Könyv - Bolti ár: 1 490 Ft
Internetes ár: 1 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat