HunHír.info

2018. Álom hava 13. nap, Kurszán napja.

Amerika nem akar segíteni a bajban lévő Európának

2016. január 17. 10:18
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Kalvaria.jpgPontosabban az amerikai vezetés, tehetnők hozzá. Ez derül ki egy német politológus, Alexander Rahr minapi nyilatkozatából, valamint, hogy a német vezetés túlteljesíti a német állammal szemben támasztott liberális elvárásokat, melyek egyre több németet tesznek a „szélsőséges”-nek titulált erők híveivé.

A Magyar Nemzet pénteki számában vele készült interjúban (Stier Gábor: Elérkezett a Willkommenskultur csődje?) Rahr nem kertelt: „A semmivel, senkivel sem törődő, a nőket molesztáló, az európai hagyományokra, szokásokra fittyet hányó fiatal arabok képében új veszéllyel szembesül a társadalom. Összeomlani látszik az az Angela Merkel által is sokat hangoztatott elképzelés, hogy Németország a maga nyitottságával a befogadás, a tolerancia, az integráció új európai modelljévé válhat. A társadalomban ezzel kapcsolatban táplált illúziók szép lassan elszállnak.”

El bizony. Mert hiába is, hogy hatalmas liberális nyomás nehezedik a német kormányra, ha az még minimálisan sem toleráns a pont az iszlám invázió által megalázott német állampolgárok iránt. A németek egyre nagyobb részét továbbá elbizonytalanította, sőt sokkolta a rendőri fellépés elégtelensége, az, hogy nem érezhetik már magukat személyes biztonságban. Szintén egyre többeknek van elegük abból, hogy ha rendet, közbiztonságot követelnek, lerasszistázzák, lenácizzák őket a politikai elit hivatalos szervei, médiumai. Rahr hozzátette: Németországnak folyton „bizonyítania kell, hogy túllépett a múlton, liberális demokráciát épít, tiszteletben tartja az emberi jogokat, és kétségtelen, hogy sokszor túlteljesít”, s eközben el-elfelejtkezik arról, hogy önmagát tisztelje, aminél fogva félő, hogy előbb-utóbb „megkérdőjeleződik európai vezető pozíciója is”.

Arra az újságírói kérdésre, „mi lesz a válságban lévő Európával, ha legerősebb hatalma is elveszti a tekintélyét, és megkérdőjeleződik vezető szerepe az Európai Unióban”, így felelt Rahr:

„Ez jó kérdés. Különösen most, amikor mind az euró-, mind pedig a menekültválság kapcsán világossá vált, hogy Amerika nem tud, nem akar segíteni a bajban lévő Európának. Ilyen helyzetben nagy szükség lenne egy erős, cselekvőképes Németországra.”

Pontosabban tudna segíteni Amerika, de nem akar. Amúgy pedig vigasz, hogy volt már Németország hasonló válság-, sőt katasztrófahelyzetben – Weimar idején, és aztán ütött az óra, rend lett. De hát éppen ettől félnek, sőt rettegnek annyira a háttérhatalmi erők. Ha rend lesz, nekik végük.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Jó vadászatot! - Ilosvay FerencJó vadászatot!
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 295 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat