HunHír.info

2018. Álom hava 13. nap, Kurszán napja.

Vona: Egy ellenfele van a Jobbiknak

2015. július 17. 21:28
Hunhír.info

vona-gab-250.jpgVona Gábor szerint a Jobbiknak már csak a Fidesz az ellenfele, a következő parlamenti választás e két párt között dől el. Beszélt arról is, hogy nincs valóságalapja annak, hogy Novák Elődöt háttérbe kívánnák szorítani.

Menedék - Atilla

"Az embereknek arról kell majd dönteniük 2018-ban, hogy a huszadik vagy a huszonegyedik században akarnak élni, mi azt javasoljuk, hogy az utóbbiban éljünk" - mondta a Jobbik elnöke, országgyűlési képviselője pénteken a baranyai Martonfán tartott sajtótájékoztatón.

A település fennállásának ezredik évfordulója alkalmából tartott ünnepségre érkező ellenzéki politikus hangsúlyozta: "egy három év múlva megalakuló Jobbik-kormány" legfontosabb feladata a nemzetgazdaság megerősítése, a magyar termékek számára a magyar piac visszaszerzése kell, hogy legyen.

Az Európai Unió különféle színterein képviselni kell, hogy kulcskérdés számunkra a magyar élelmiszeripar talpra állítása - közölte. Hozzátette: a Jobbik programjának része a csatlakozási szerződés és az alapszerződések módosítása annak érdekében, hogy Magyarország élelmiszer-önrendelkezést kaphasson, vagyis amit képes, azt meg is termelhesse a magyar piacra.

Vona Gábor szólt arról, hogy az országos politikának pártpolitikától függetlenül törekednie kell arra, hogy élhetővé váljanak a magyarországi kistelepülések.

Az elmúlt huszonöt évben kormányokon átívelő faluromboló politika zajlott, a kormányok lemondtak a falvakról - fogalmazott. A pártelnök úgy vélte: ennek pénzügyi okai is voltak, de hozzájárult a politika nemtörődömsége, túlzott városközpontúsága.

Amennyiben a Jobbiknak lehetősége lesz rá, mindent elkövet annak érdekében, hogy a hazai falvak helyzete javuljon, megőrizzék lakosságukat, adott esetben tudják fogadni a városokból hozzájuk költözőket - mondta.

Vona Gábor hangoztatta, ehhez a politika segítő kezet nyújthat azzal, hogy támogatja önfenntartóvá válásukat, az ehhez szükséges földterületek megszerzését. "Önfenntartásra irányuló tervei vannak Martonfának, s egyre több az olyan település, amely ugyanezt tűzi ki célként maga elé" - jegyezte meg.

Úgy vélte: az önfenntartó kezdeményezések megvalósítása munkahelyeket teremt, hozzájárul több egészséges élelmiszer előállításához, a lakosság egészségének megőrzéséhez.

A politikus arra az újságírói kérdésre, hogy igazak-e azok a sajtóhírek, amelyek szerint Novák Elődöt, a Jobbik alelnökét a párton belül háttérbe kívánják szorítani, azt válaszolta: ennek nincs valóságalapja. "Mióta pártelnök vagyok", havonta jelenik meg a Jobbik szakadását vizionáló hír, a kedvencem egy 2009-es, amelyben egy politológus kilenc felé látta szakadni a pártot - jegyezte meg.

Kijelentette: Novák Előd nem az az ember, aki elszalad a konfliktusok elől, néha még keresi is azokat, de egy nagy néppártnak, amilyenné a Jobbik vált, az az erőssége, hogy képes különböző karaktereket integrálni és a feladataikat megtalálni. Minden pártban keresik a megosztási pontokat, ezzel nem kell, hogy foglalkozzunk, a találgatást meghagyjuk a politológusoknak és az újságíróknak - mondta Vona Gábor, majd hozzátette: "a kutya ugat, a karaván halad, a Jobbik erősödik".

A pártelnök arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy Szigetváron a korábban a KDNP helyi szervezetének irányítójából lett a Jobbik városi vezetője, az mondta: "a jövőben eldől, hogy ennek milyen eredménye lesz. "Bízom a Jobbik szigetvári szervezetének erősödésében" és abban is, hogy Baranya a Jobbik egyik legerősebb megyéje lesz a 2018-as parlamenti és az azt követő önkormányzati választásokon - közölte.

Hunhír.info - MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat