HunHír.info

2018. Földanya hava 23. nap, Pöszke napja.

Amikor gáz lett, természetesen származására hivatkozott az agresszív, provokáló cigány

2015. április 22. 18:56
Hunhír.info

Agresszívan viselkedett az ittas cigány, amikor konfliktusba keveredett egy debreceni szórakozóhely biztonsági őreivel. A bíróság megállapította, hogy hiába hazudta azt, hogy származása miatt tanították rendre a kidobók, a viselkedése miatt nem lehetett békés úton rendezni a nézeteltérést, Az azóta meghalt cigánnyal szemben számtalan alkalommal került sor rendőri intézkedésre provokatív magatartása miatt, erről az eljárás során kihallgatott rendőrök is beszéltek.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

A verekedés még 2012 májusában történt: a sértett az egyik debreceni belvárosi szórakozóhely after-partyjára akart bejutni, de a szolgálatot teljesítő rendész elküldte. Szerette volna megtudni a kitiltás konkrét okát, de a rendész válaszképp az elsőrendű vádlottra mutatott, hogy vele kell megbeszélnie. H. Imre Lajosról az ügyészség azt állapította meg, hogy ő a budapesti V. László közvetlen személyes megbízottja a debreceni belvárosban működő három szórakozóhelyen.

A vád szerint a bántalmazást a sértett cigány származása indokolta, de már a Debreceni Járásbíróság megállapította, hogy a sértett ittas állapota és agresszív fellépése miatt nem sikerült békésen rendezni a konfliktust. A Debreceni Törvényszék egyetértett ezzel, a bizonyítékok alapján tehát nem lehetett megállapítani, hogy vádlottak a sértettet cigány származása miatt bántalmazták volna.

Hutkai Marianna tanácselnök a másodfokú ítélet indoklásában kiemelte: bár a verekedés során hangzottak el a sértett származására utaló kifejezések, a bántalmazás hátterében nem a férfi etnikai hovatartozása állt. Egyértelmű az is, hogy nem cigány mivolta, hanem korábbi viselkedése miatt nem akarták beengedni a szórakozóhelyre. Az azóta elhunyt sértettel szemben egyébként számtalan alkalommal került sor rendőri intézkedésre provokatív magatartása miatt, erről az eljárás során kihallgatott rendőrök is beszéltek.

A törvényszék másodfokú ítéletében nem tudott eltekinteni attól, hogy a garázdaság bűntettét is megállapítsa. Álláspontja szerint a vádlottak kirívóan közösségellenesen viselkedtek, az elsőrendű vádlott felfegyverkezve követte el a bűncselekményt, a verekedést sokan látták, akiket megbotránkoztatott az incidens.

A Debreceni Törvényszék a felfüggesztett szabadságvesztés mellett az elsőrendű vádlottat négy évre eltiltotta a személy- és vagyonőr foglalkozás gyakorlásától is. Az ügyészség, valamint az elsőrendű vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért, a másodrendű vádlott ugyanakkor felmentésért fellebbezett, így az ügyben harmadfokon születhet majd jogerős döntés.

Hunhír.info - mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat