HunHír.info

2018. Földanya hava 20. nap, Kál napja.

Megszólalt Szolnok hőse, aki szembe mert szállni a rabló, kíses cigány bűnözővel

2015. április 21. 16:20
Kincses Albin - Hunhír.info

kesesgyilkos250.jpgA szerencsének és egy fiatalembernek köszönhetően sikerült elfogni egy bűnözőt Szolnok belvárosában, aki előbb egy dohányboltot próbált meg kirabolni, majd egy ékszerüzletbe ment be zsákmányért. a fiatalembert a helybéliek már Szolnok hőseként emlegetik. Abban a világban, amikor a többség hallgat, vagy elfordul, ha megfigyelője egy kisebbségi támadásának, tényleg hősnek mondható, aki megtöri ezt a szánalmas gyakorlatot.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Mint arról már korábban beszámoltunk, állampolgárok kaptak el egy ékszerbolti tolvajt Szolnok belvárosában. Hogy valójában ki volt az az ismeretlen, aki a bűnöző után vettette magát sokáig homály fedte.
– Tanárként dolgozom és a véletlennek köszönhetően voltam éppen jókor, jó helyen – mesélte Ákos, aki kérte, őrizzük meg inkognitóját. – Ebédelni mentem ki, majd miután láttam, hogy még van egy kis időm úgy döntöttem, leülök a szolnoki Hild téren az egyik padra. Ekkor figyeltem fel a hangos kiabálásra és egy rohanó alakra, mint később kiderült, ő volt a tolvaj. Figyeltem egy ideig, és amikor feltűnt a távolban az őt üldöző bolttulajdonos, aki hangosan kiabálta: Fogják meg, tolvaj!, azonnal cselekedtem. A menekülő fiatal férfi után rohantam, szóltam ott több embernek is, akik követtek. A művelődési központ melletti parkoló részen elkaptam a tolvajt, aki miután megfogtam a vállát egyből megállt. Amikor megfordult valami kiesett a földre, lenéztem és megláttam, egy konyhakés hever a kövezeten – mesélte.

A bűnüldöző tanár ekkor elrúgta a kést a közelükből, nehogy a tolvaj meggondolja magát és támadásba lendüljön. Időközben egy kerékpározó férfi is odasietett és vele együtt várták meg az időközben kihívott rendőröket.

– Amíg vártuk a rendőröket, az ékszerboltos, aki pillanatokkal a rabló megállítását követően szintén odaért, elmesélte mi is történt vele, hogyan zajlott a lopás – folytatta Ákos. – Az egyenruhások megbilincselték és elvitték az elkövetőt, nekünk is mennünk kellett kihallgatásra. Örültem, hogy azért nem maradtam egyedül ebben a helyzetben, mert amikor megláttam a földre ejtett kést kicsit átértékeltem a helyzetet. Belegondolva bármi megtörténhetett volna, de nem így lett. Onnantól kezdve, hogy megfogtuk együttműködő volt, nem próbált meglépni, elfogadta a sorsát – idézte fel az elfogást a fiatalember, aki elmondta, ha még egyszer döntenie kellene hasonló helyzetben, ugyanígy cselekedne.

Hunhír.info - szoljon.hu nyomán

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat