HunHír.info

2018. Földanya hava 26. nap, Balassa napja.

Megverték a biztonságiak a szegény Jónást - mára kiderült hogy ez is a cigányfolklór része

2015. április 20. 20:37

Részben elismerte védencei felelősségét a négy biztonsági őr védője, akiket korábban a TV2 híradása úgy állított ne, hogy hajléktalannak néztek és brutálisan összevertek egy rákos férfit a Nyugati pályaudvaron. Ám szerinte a sértettek lényeges kérdésekben bizonyíthatóan hazudtak, ezért azt tervezi, feljelenti őket. A szegény, megvert rákos cigány hordája már életveszélyesen fenyegeti az őrök hozzátartozóit.

Minden ok nélkül belekötöttek, majd brutálisan összevertek a biztonsági őrök egy hajléktalannak hitt férfit a múlt héten a Nyugati pályaudvaron. A TV2 Tények című műsorának nyilatkozó sértett, a cigányJónás Ernő azt mondta: rákos, kezelésen volt Budapesten és a vonatra várt, a szüleihez utazott volna Vámospércsre.

A biztonságiak, akik a MÁV szóvivője szerint az egyik alvállalkozójuk alkalmazásában állnak, kirúgták Jónás fogát, rugdosták, majd amikor egy másik férfi közbelépett, őt is ütni-verni kezdték.

A rendőrség garázdaság gyanújával azonnal elrendelte a négy őr körözését, akik ennek hírére feladták magukat. Ügyvédjük, Mándi Sándor elmondása szerint először ő lépett kapcsolatba a rendőrséggel. Megadta mind a négy körözött elérhetőségét. Később a rendőrség telefonhívására valamennyien megjelentek a gyanúsítotti kihallgatásukon.

Mándi szerint azonban nem az és nem úgy történt, ahogy azt az egyik sértett a televízióban elmesélte. Védencei jól ismerték már Jónás Ernőt és a másik férfit is, aki tudósítás szerint „rászólt a verekedő biztonságiakra", amiért aztán ő is megkapta a magáét. Nem először kapták már el őket, hogy indulásra előkészített, kitakarított vasúti kocsikban csöveztek.

A védő szerint most is ez történt. Egy takarítónő hívta őket, aki halálra rémült a két, erősen ittasnak vagy bedrogozottnak tűnő férfitől. Ám a biztonságiak sem bírtak velük egykönnyen, ezért a végén többször megütötték és megrúgták őket.

Mándi elismerte, a biztonságiak eljárása „nem volt túl szakszerű". Nem voltak képesek uralkodni az indulataikon, ami ebben a szakmában súlyos hiba. De védencei elmondása szerint a „két hajléktalan" ellenállt a szerintük jogszerű intézkedésüknek, közben alpári stílusban szidalmazták őket és megpróbálták erővel kiszabadítani magukat a kezeik közül.

Mindez persze az ügyvéd szerint sem mentség a szakmai túlkapásra, az ütésekre és a rúgásokra, legfeljebb magyarázat a történtekre. Azt azonban hozzátette, hogy sem az ütések, sem a rúgások nem voltak olyan erejűek, amelyekkel védencei sérülést okozhattak volna.

Az ügyvéd szerint az a tény, hogy a rendőrség – miután megtekintették a pályaudvar biztonsági kamerainak a felvételeit – azonnal elengedte védenceit, igazolni látszik a gyanúsítottak állítását, miszerint nem minden úgy történt, ahogy a sértettek elmondták.

Mándi szerint például abból egy szó sem igaz, hogy bármelyikőjüknek is elvették volna a mobiltelefonját, amivel a biztonságiak brutalitásáról felvételt készített, és törölték volna azt. Továbbá a pályaudvari kamerák azt is bizonyítják, mondta, hogy már a biztonságiak jelenlétében rátámadtak a takarítónőre, aki kihívta őket. Emiatt alakult ki újabb dulakodás az őrök és köztük.

Mándi elmondta: a négy vagyonőr a történtek óta több életveszélyes fenyegetést kapott telefonon. Zaklatják a családjaikat is. Hogy ez ügyben tesznek-e jogi lépéseket arról nem nyilatkozott, de mint mondta, hamis tanúzásért a sértettek feljelentését tervezi, mivel lényeges kérdésekben merőben mást állítottak, mint ami a biztonsági kamerák felvételein látszott.

Eközben a "sértett" cigány Mándi Sándor tájékoztatása szerint egymillió forintot követel bántalmazóitól az "elszenvedett sérelmekért".

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A holnap ma kezdődik - Csath MagdolnaA holnap ma kezdődik
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat