HunHír.info

2018. Földanya hava 25. nap, Szübál napja.

Szolnok hősként ünnepli a férfit, aki szembeszállt a kíses sorozatrablóval

2015. április 15. 17:27
Hunhír.info

Hangos kiabálás és rendőrautók szirénázása törte meg Szolnok belvárosának a zaját. Az autókból kiszállva egyenruhások szaladtak egy férfi felé, aki egy "fiatalembert" próbált meg féken tartani. Időközben kisebb tömeg verődött össze, akik ékszerrablásról beszéltek. Kár maszatolni, százak látták, hogy a bűnöző milyen csoportba tartozik.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

– Én úgy hallottam valami rablót kaptak el itt a művelődési ház oldalánál – magyarázta egy férfit, aki közelről szemlélte az eseményt. – Láttam egy "fiatalt" erre rohanni, aki után egy nő és egy férfi szaladt akik azt kiabálták: Fogják meg! Egy férfit láttam, aki elkapta és visszatartotta a rendőrök kiérkezéséig. Ahogy én tudom a menekülőnél kés is volt, amit időközben eldobott. De azt mondom kérdezzen meg másokat is, hátha ők többet tudnak – mutatott egy kisebb csoport felé a férfi.

Közelebb érve a rendőrök éppen két személy hallgattak meg, egy férfit és egy nőt, akikkel kisvártatva mi is tudtunk beszélni.

– Nálunk történt az eset – meséli a férfi, akin szemmel láthatóak az elmúlt percek izgalmai. – Egy fiatalember jött be az üzletbe és kiválasztott magának egy ékszert. Kérte, hogy had próbálhassa fel. Ezzel nem volt semmi probléma, átadtuk neki az ékszert, ő felpróbálta, azonban hirtelen sarkon fordult és kirohant a boltból. Mi azonnal utána eredtünk és futva üldöztük a kolléganőmmel. Közben segítségért kiabáltunk, amire a művelődési háznál felfigyelt egy számunkra ismeretlen férfi és elkapta a menekülő tolvajt. Nem haragudjon, de most be kell mennünk a rendőrségre vallomást tenni – zárta rövidre a történetet a férfi és elköszöntek a hölggyel együtt.

Nagy volt az izgalom a környéken, mindenki a történtekről beszélt. Akik látták azok az útburkolatra mutogattak, ahol az állítólagosan eldobott kést lehetett megfigyelni.

– Itt a sarkon befordulva elővett valamit és elejtette, vagy eldobta a menekülő tolvaj – meséli egy ott álló asszony. – Később mondták hogy az egy kés volt. Felháborító, hogy ilyenek vannak, de szerencsére az a férfi nem volt ijedős, elkapta és addig itt tartotta, amíg a rendőrök ide nem értek. Nemrég vitték el a bűnözőt, illetve a férfi is bement velük a kapitányságra – tette hozzá a nő.

Megpróbáltuk elérni azt a férfit, akit mindenki hősként emleget, hiszen ő volt az, aki visszatartotta az elkövetőt. Azonban nem tudtuk utolérni, mivel a rendőrökkel együtt elmentek a helyszínről.

Az ügy érdekessége, hogy az egész történetet rögzítette a művelődési ház kamerarendszere, amelyet időközben a rendőrség már el is kért az intézménytől. Az elfogott férfiről hamarosan kiderült, az időközben eldobott késsel egy dohányboltot próbált meg kirabolni az ékszerüzlet előtt.

– A Szolnoki Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlet és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy zagyvarékasi lakos ellen – mondta el lapunk megkeresésére Szabó Zita alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

– A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 26 éves férfi április 14-én 11 óra körüli időben megjelent egy szolnoki dohányboltban, ahol késsel fenyegetőzve próbálta megszerezni a bevételt, de üres kézzel távozott. Nem sokkal ezt követően bement egy belvárosi ékszerüzletbe, ahonnan arany ékszereket tulajdonított el. A rendőrök az ékszerekkel menekülő férfit állampolgárok segítségével még a helyszín közelében elfogták. A szolnoki járőrök a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható zagyvarékasi férfit előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra. A liberális és cigány jogvédők szokás szerint kussban vannak.

szoljon.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Káldeától Ister-Gamig I-II-III. - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III.
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 500 Ft
15% internetes kedvezménnyel
NGO - Titkos akták - F. William EngdahlNGO - Titkos akták
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 199 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Abszurditások világa - Bogár LászlóAbszurditások világa
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat