HunHír.info

2018. Földanya hava 21. nap, Földanya ünnepe napja.

Aki rendpárti, antiszemita?

2015. április 14. 09:40
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

koszeg.jpgMi ezt kérdezzük, a Néphazugság pedig ezt állítja. Persze semmi új nincsen ebben. Kósáné Kovács Magda szocialista honanya mondta egyszer, hogy neki a rendről a fasizmus ugrik azonnal az eszébe. Schuster Lóránt mondott is erre kadenciát: megnézné akkor, hogy mégis mi van Kósáné konyhájában, szocializmus vagy fasizmus?

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Ilyenkor borul ki ama bizonyos, és kerülnek helyükre a dolgok, helyesebben a fogalmak. Hiszen évtizedeken át a tudományos szocializmusnak nevezett akármi mit is hirdetett? A szocializmus minden. Maga a felhőtlen szépség, jóság, igazság, szeretet. Csupa móka, kacagás, öröm, de legfőképpen ezeknek mintegy kiváltójaként rend és fegyelem.

Most viszont jön az amúgy a nevezett akármin felnevelkedett ifjú szocialista brigád, sorukban a néphazugságos Czene Gáborral. (Tegnap is éppen vele bíbelődtünk, de van-e nap, amikor ne tehetnénk ezt?) Jön, éspedig azzal, hogy – ácsi! Nem a szocializmus jelenti a rettegett rendet, hanem a fasizmus. Meg a többi. De legfőképpen az antiszemitizmus.

Igen, a rettegett szó, amit azonban, teszi hozzá mai elmefuttatásában (Fóbiáink), a híres-neves Medián közvélemény-kutatása sem tud tudományosan meghatározni. Pech a javából. De mindegy, ugye. Nem ez a fő! A fő, hogy mindig legyen egy mumus, más szóval egy bunkósbot, amivel elverhetjük azt, aki mást akar, mint mi most van. És ez az antiszemitizmus.

Ám olvassuk csak Czene nyilván roppant mélyenszántónak szánt sorait!

„A zsidóellenes nézetek nem önmagukban léteznek. Az antiszemitizmus összefügg a nacionalista, rendpárti attitűddel, a másság különböző formáinak elutasításával. Ijesztően sokan gondolkodnak így. Ránk, magyarokra különösen jellemző, hogy mindentől fóbiánk van, amit idegennek érzünk. Néha még saját magunktól is. Közben szorgos aprómunkával sikerült kitermelnünk egy olyan politikai elitet, amelytől a legkevésbé sem remélhetünk gyógyulást.”

Nos, a kiemelt mondatból, legalábbis a formális logika szerint, nem következik más ugyebár, mint hogy ha az antiszemitizmus rend-párti, akkor a szemitizmus rend-ellenes. Innentől kezdve viszont nincsen több kérdés. Mindenki eldöntheti, hol is van a helye ezután.

Ami pedig Czene brigádost illeti, persze még sok mondanivalónk lenne neki a politika nevű csodabogár természetrajzáról. De eltekintünk megterhelésétől, mert nem becsüljük túl intellektuális kapacitását, miként brigádosaiét sem. Eldönthetik így is, mi van konyhájukban és mi nincs, vagy mi kellene, hogy legyen benne. Sohasem késő.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Önéletrajz - Bruce DickinsonÖnéletrajz
Könyv - Bolti ár: 3 999 Ft
Internetes ár: 3 599 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat