HunHír.info

2018. Földanya hava 22. nap, Senyő napja.

A kárpátalja magyarvédelem jobbikos arcai: Kovács Béla, Gyöngyösi Márton

2015. április 14. 07:56
Hunhír.info

vereckei-hago-karpatia.jpgA kárpátalkai magyarság ellen uszít rendkívül gyűlölködő, szélsőséges hangnemben az ua-reporter legújabb megszólalásában. Ukrajna tavaly októberi uniós társulási szerződése kapcsán ugyanakkor utal Kovács Béla jobbikos EP-képviselőre, aki követelte, hogy az EU csak abban az esetben vegye fel tagjai közé Ukrajnát, ha Kijev akadálymentesen teljesíti a nyelvpolitikáról szóló törvényt, valamint létrehozzák a többségében magyarok lakta Tisza-melléki járást.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

A cikk szélsőséges politikusnak nevezi Orbán Viktort és a Jobbik is megkapja a magáét. Amíg Ukrajna keleti része meggyengült az “antiterrorista műveletek” és a föderáció párti csoportosulások által tartott függetlenségi referendumok miatt, addig a szomszédos Magyarország Brutus-hoz hasonlóan “hátba támadt” minket, amikor a magyar etnikum autonómiájáról kezdett beszélni – olvasható a cikkben. A szerző szerint nemcsak Ukrajnát támadták meg, hanem Romániát és Szlovákiát is, amikor Orbán kettős állampolgárságot és autonómiát követelt a szomszédos országokban elő magyaroknak. A szerző kitér a KMKSZ-re és az UMDSZ-re is, amelyek a magyar kisebbség jogait védik, valamint a “szélsőséges” Jobbikra, amely “idegengyűlölő, antiszemita, homofób és magyar autonómiáról álmodik”.

Ukrajna tavaly októberi uniós társulási szerződése kapcsán utal Kovács Béla jobbikos EP-képviselőre, aki követelte, hogy az EU csak abban az esetben vegye fel tagjai közé Ukrajnát, ha Kijev akadálymentesen teljesíti a nyelvpolitikáról szóló törvényt, valamint létrehozzák (a szerző szerint “hozzácsatolják”) a többségében magyarok lakta Tisza-melléki járást. A portál azt is felrója a jobbikos politikusnak, hogy törvényesnek ismerte el a 2014. márciusi krími referendumot. A szerző a jobbikos országgyűlési képviselőtől, Gyöngyösi Mártontól is idéz. Szavai szerint: „A Jobbik az ukrán krízis eszkalációja láttán aggódik, annak a kárpátaljai magyarokra való hatása miatt. A kárpátaljai magyarok létét gazdasági krízis, pénzügyi csőd közelsége fenyegeti, és az új ukrán kormány őshonos kisebbséghez való soviniszta hozzáállása, illetve a szélsőséges politikai erők mentesülése a felelősségre vonástól fenyegetik, amelyek a polgárháború légkörét teremtik meg.”

A portál szerint a Krím elvesztése és az oroszok által támogatott keleti szeparatizmus egy olyan precedenst teremtettek, amely “rossz példává” vált Magyarország számára. Egy megszólaltatott politológus, Andrej Zolotarjov szerint az ország megoldatlan problémái stimulálják a “szélsőséges politikusokat”, mint Orbán Viktor, és ha ezt az utat Románia is követi, akkor az állam a “szétesés határára kerülhet”. A “szakértő” úgy gondolja, hogy a luganszkihoz és donyeckihoz hasonló népszavazások a nyugati megyékben is lehetségesek. „A jövőben ilyen problémás területekké válhat Ukrajna számára Kárpátalja és Bukovina is. A szélsőséges politikai erők, Magyarországon a Jobbik, és Romániában is többször is felvetették, -mondjuk úgy – hogy a létező határok áttekintését, a bukovinai román kisebbség és a kárpátaljai magyar kisebbség jogainak védelmét, az autonómia nyújtást és az önrendelkezés megadását számukra” – idézi a portál Zolotarevet.

Hunhír.info - ua.reporter- rapidpress.info

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat