HunHír.info

2018. Földanya hava 25. nap, Szübál napja.

Az ukrán elnökké lett zsidó oligarcha lenácizta Putyint

2015. április 11. 18:29
Hunhír.info

Az egykori náci Németország tetteihez hasonlította a Vlagyimir Putyin elnök vezette mai Oroszország magatartását Petro Porosenko egy Odesszában elhangzott beszédében. Az ukrán elnök feltette a kérdést: "Az 1938-ban végrehajtott Anschluss vagy a Szudétavidék Németországhoz való csatolása vajon mennyiben különbözik a Krím elcsatolásától vagy azoktól a kísérletektől, amelyek révén 2014-ben el akarták szakítani a Donyec-medencét (Ukrajnától)?

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Az Anschluss Ausztriának a Harmadik Birodalomhoz való csatolása volt a németországi náci uralom alatt, 1938-ban. Ez az esemény volt az első lépés Hitler számára, hogy kiterjessze a Harmadik Birodalom határait, ezt követte a Szudétavidék Németországhoz csatolása, Csehszlovákia megszállása 1939-ben, majd Lengyelország megtámadása.

Péntek esti kijelentéseivel Porosenko olajat öntött a tűzre, hiszen az előző nap az ukrán parlament betiltott mindenfajta kommunista és náci propagandát, valamint ezek jelképeit. A törvény, amelyet Petro Porosenko ukrán elnöknek még alá kell írnia, kimondja, hogy el kell távolítani a szovjet vezetőket, köztük a Lenint ábrázoló szobrokat, a kommunizmusra emlékeztető helység-, utca és vállalatneveket pedig meg kell változtatni. Voltak, akik nem várták meg egy ilyen törvény életbe lépését: kommunista vezetőket ábrázoló szobrokat döntöttek le ismeretlenek szombatra virradóra Ukrajna oroszbarát keleti felének nagyvárosában, Harkivban.

Az ukrán törvényhozás ráadásul csütörtökön jóváhagyta azt a törvényjavaslatot, amely egyebek között az Ukrán Felkelő Hadsereget (UPA) is beemelte az Ukrajna függetlenségért küzdő huszadik századi szervezetek közé. Sztepan Bandera az Ukrán Nacionalisták Szervezetének vezetője (OUN) és a szervezet fegyveres szárnya, az Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA) megalapítója volt. Az UPA a második világháborúban harcolt a náci németek és a szovjetek ellen is. Alapítójáról nevezik az UPA mai tisztelőit banderistáknak.Napjainkben a banderista jelző szinonimája a neonácinak.

Az orosz külügyminisztérium pénteki közleményében úgy fogalmazott: ezek a törvények ellentmondanak a nácizmus dicsőítése elleni küzdelemről szóló ENSZ-határozatoknak.

Porosenko Odesszában elhangzott beszédében csak fokozta Moszkva haragját azzal, hogy egy kérdésre - amely a Kremlnek a második világháború kitörésében viselt felelősségére utalt - így reagált: "Felvetődik a kérdés, hogy elkerülhető lett volna-e ez a háború, ha nem írták volna alá a Molotov–Ribbentrop-paktumot". A német–szovjet megnemtámadási szerződést Moszkvában 1939. augusztus 23-án Vjacseszlav Molotov szovjet és Joachim von Ribbentrop német külügyminiszter írta alá, s abban a felek a szerződéshez csatolt titkos záradékban megállapodtak Európa keleti térségeinek érdekszférákra történő felosztásáról.

Porosenko egyébként azt is kétségbe vonta, hogy a háborút meg lehetett volna nyerni a Vörös Hadsereg kötelékében harcoló hatmillió ukrán részvétele nélkül.

Az ukrán államfő Odessza német megszállás alóli felszabadulásának 71. évfordulójára, az ennek kapcsán tartott ünnepségre érkezett a nagyvárosba.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat