HunHír.info

2018. Földanya hava 21. nap, Földanya ünnepe napja.

Terrorfenyegetéssel vádolják az egyik devizahiteles tüntetőt

2015. április 10. 15:18
Hunhír.info

Terrorcselekménnyel fenyegetés bűntettével vádolja az ügyészség Póka Lászlót, a Nem Adom a Házamat Mozgalom alapítóját. A büntetőper pénteken kezdődött meg a Fővárosi Törvényszéken.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A vádirat szerint a devizahitelesek tüntetéseiről ismert férfi 2013 augusztusában és szeptemberében Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levelében, egy a Youtube-ra feltöltött videóüzenetben és Facebook-bejegyzésekben bankok felgyújtására utalt, illetve kilátásba helyezte, hogy kalapáccsal bezúzza egy bank kirakatát.

Az ügyész felidézte, hogy a vádlott 2013. augusztus 22-én levelet írt Répássy Róbert igazságügyi államtitkárnak, amelyhez csatolt egy Orbán Viktornak címzett dokumentumot is. Ezekben hangsúlyozta, hogy az utcai demonstrációkkal nyomást akarnak gyakorolni a politikai döntéshozókra a devizahitelek eltörlése, a végrehajtási eljárások leállítása és a hitelesek kártalanítása érdekében, valamint emlékeztette a miniszterelnököt arra, hogy Görögországban már gyújtottak fel bankokat. A levélben azt is jelezte, Magyarországon is idáig fajulhatnak az indulatok, és lát esélyt arra, hogy ő maga tesz ilyet.

Az ügyészség szintén terrorfenyegetésként értékelt egy videóüzenetet, amelyet 2013. szeptember 13-án töltöttek fel a Youtube-ra, Ebben az Orbán Viktor budapesti háza előtt demonstráló Póka László bejelenti, hogy szeptember 17-én tiltakozásképpen kalapáccsal bezúzza egy bank kirakatát Budapesten, az Oktogonon. Ezt megismételte facebookos bejegyzésekben is.

Erre végül nem kerülhetett sor, mert a vádlottat szeptember 16-án őrizetbe vették a rendőrök.

Póka László nem tett vallomást, de kérdésekre válaszolva azt mondta, nem érzi magát bűnösnek és visszautasította a vádat. A bankok felgyújtását csak kérdésként fogalmazta meg, a portál bezúzását nem gondolta komolyan, mindezt csupán "jelképnek", figyelemfelkeltésnek szánta - közölte. Kijelentéseit a teljes társadalmi környezetbe ágyazva lehet csak értékelni - jelentette ki, ennek érzékeltetésére pedig videókat és cikkeket adott át a bíróságnak.

Póka László védője szintén úgy nyilatkozott, hogy a vád kevés bizonyítékot tartalmaz arra vonatkozóan, hogy a vádlott tevékenysége alkalmas volt-e a köznyugalom megzavarására, félelemkeltésre.

A tárgyalás június 2-án folytatódik.

Hunhír.info - MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat