HunHír.info

2018. Földanya hava 19. nap, Ovola napja.

Barbárok: Levágták az ellopott disznók fejét

2015. április 07. 06:57
Hunhír.info

diszno.jpgMakó - Januárban egy, március végén további két hízóját lopták el a makói Szentpéteri Istvánnak az egyik városszéli telepről - az utóbbi eset a tolvajok brutalitását sejteti. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz. A vadak mindkét sertés fejét levágták, az állatokat megnyúzták, széttrancsírozták. Ha meg elkapják a barbárokat, egyből jön a siránkozás a szegínységről, meg a szokásos mantrák. Az egyik csak dolgozik , hogy legyen valamije, a másik meg elveszi a munka gyümölcsét.

– Sok éve hizlalok disznókat, volt, hogy már loptak el tőlem jószágot, de ilyesmit még nem láttam. Kegyetlen, barbár munka – így összegezte a makói Szentpéteri István, mit tapasztalt, amikor felfedezte annak nyomait, hogy március végén ellopták két hízóját. A gazda nem otthon, hanem a Honvéd városrészben, egy valamikori sertéstelepen tart állatokat más gazdákkal együtt. Január végén egy disznóját már elvitték; a tolvajok akkor a drótkerítést vágták át az éj leple alatt – most, egy hete viszont a kaput emelték ki és döntötték be. A módszer mindkét alkalommal az volt, hogy a jószágot kicibálták az ólból, leszúrták, majd elvitték – a tulajdonos úgy gondolja, kiskocsival.

A sokat látott gazdálkodó a második eseten döbbent meg igazán, akkor ugyanis a tolvajok már semmivel sem törődtek. Amikor hajnalban meglátta az üres ólakat, vér borított mindent. Később a közeli csorgóban megtalálta mindkét sertés levágott fejét, és mellé volt dobva némi belsőség is. Ezeket végül a gyepmester szállította el, miután a rendőrök lefotózták.

Kutyái pedig – nem tudni, honnan, de bizonyára a közelből – visszahozták az egyik disznó levágott lábát, amely a rajta lévő bőrdarabbal együtt arról tanúskodik, hogy az állatot meg is nyúzták, széttrancsírozták. Hogy az éj leple alatt történteket senki nem vette észre, tulajdonképpen érthető: a környéken nem sokan laknak. A lopásokkal összesen közel 140 ezer forint kárt okoztak neki. A tettesek egyébként megpróbáltak még egy sertést leölni, az azonban valahogy megszökött a kezeik közül – az egyik közeli utcában sikerült végül hajnalban befogni.

Szentpéteri István azért fordult lapunkhoz, mert felháborította az eset. Abban bízik, hogy a közeli utcák lakói a továbbiakban jobban figyelnek a gyanús elemekre, hiszen ezen a környéken sokan tartanak állatot, és bárki járhat ugyanúgy, mint ő. Megkérdeztük a rendőrséget is – a megyei főkapitányságtól azt a tájékoztatást kaptuk, a nyomozás folyik, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

delmagyar

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Csinos Vitéz - Székely népmesék - Kriza JánosCsinos Vitéz - Székely népmesék
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel
George Soros - Andreas Von RétyiGeorge Soros
Könyv - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 3 420 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat