HunHír.info

2018. Magvető hava 24. nap, Káldor napja.

Háborús bűnei mellett gazdaságiért is lakolhat a cionista rezsim

2015. április 06. 08:59
Hunhír.info

zsid-csillag.jpgIzrael vasárnap átutalta a Palesztin Hatóságnak a palesztinokat megillető, de január 1-jétől befagyasztott adóbevétel egy részét. Mahmúd Abbász palesztin elnök azonban utasítást adott a részösszeg visszautalására, és bejelentette, hogy ha Izrael nem fizeti ki a teljes összeget, akkor a palesztinok ezért is beperlik a Nemzetközi Büntetőbíróságon (ICC).

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

Izrael büntetésből fagyasztotta be a palesztinokat megillető adóbevételt, mert a Palesztin Hatóság egyoldalúan bejelentette, hogy április 1-jei hatállyal csatlakozik a Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC). Nemzetközi nyomásra azonban - írta a Reuters hírügynökség. Izrael március végén bejelentette, hogy átutalja az elmaradt adóbevételt, de levonja belőle azt az összeget, amellyel a palesztinok tartoznak az izraeli közműszolgáltatásokért, így az átutalt összeg végül 400 millió dollár volt. Az izraeli miniszterelnöki hivatal azt közölte, hogy egyebek között humanitárius okból és az izraeli hosszabb távú érdekeket figyelembe véve döntöttek az átutalás mellett.

Abbász szerint a levonás a teljes összeg egyharmada, ezért úgy döntött, hogy a megkapott részösszeget visszaküldik. "Vagy odaadják a teljes összeget, vagy döntőbírósághoz, illetve az ICC-hez fordulunk. Kevesebbet nem fogadunk el. Ez egy újabb panasz lesz, amellyel a bírósághoz fordulunk: az első a tavalyi gázai háború, a második az izraeli telepek folytatódó építése a megszállt területeken, és most az elmaradt adóbevétel" - jelentette ki egy vasárnap esti beszédében.

Az izraeli állami áramszolgáltató vállalat februárban brutális büntetőintézkedésként felfüggesztette az ellátást a megszállt Ciszjordánia egyes városaiban, mert állítása szerint a palesztin kormány 492 millió dollárral tartozik neki.

Amikor több mint 20 évvel ezelőtt megalakították a Palesztin Hatóságot, Izrael vállalta, hogy a nevében beszedi a palesztinokat illető adóbevételeket és az azon árukért járó vámokat, amelyeknek kötelezően Izraelen keresztül kell eljutniuk a palesztinokhoz. Ezeknek az együttes összege ma mintegy 120 millió dollár havonta.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat