HunHír.info

2018. Földanya hava 23. nap, Pöszke napja.

Lángolt az idegen élősködők számára előkészített szállás

2015. április 04. 16:35
Hunhír.info

Felgyújtottak egy menekültek befogadására szánt épületet szombatra virradóra egy kelet-németországi faluban, ahol korábban német országféltők tiltakoztak a szállás megnyitása ellen - közölte az államügyészség és a rendőrség.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A nyomozók eddigi megállapításai szerint egy vagy több személy betört a Szászország-Anhalt német szövetségi állam területén fekvő Tröglitz településen az épületbe, és azt gyúlékony anyagok segítségével lángba borították. Az épület, ahova májustól negyven menedékkérőt telepítettek volna, jelenleg lakhatatlan. A német pár, amely az egyébként üres házban lakott, sértetlenül el tudott menekülni a tűzvész elől.

Thomas de Maiziere német belügyminiszter azonnali vizsgálatot követelt az ügyben. "Jelenleg minden jel arra utal, hogy szándékos gyújtogatás történt Tröglitzben. Ha ez valóban bebizonyosodik, akkor ez szégyenletes cselekedet, amelyet haladéktalanul fel kell deríteni. A tetteseket rács mögé kell juttatni" - mondta szombaton a tárcavezető a dpa hírügynökségnek.

Néhány héttel korábban Tröglitz amiatt került a német újságok címoldalaira, mert polgármestere, Markus Nierth lemondott hivataláról, miután a szélsőjobboldali a Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) tagjai megfenyegették őt és családját a menedékkérőknek kialakított szállás miatt. A Tagesspiegel című német napilap megkérdezésére Nierth azt mondta, a tűzeset miatt egyszerre tanácstalan, dühös és szomorú.

Maiziere leszögezte, a biztonsági erők minden szükségeset megtesznek, hogy azok az emberek, akik Németországban keresnek menedéket, békében és biztonságban tudjanak élni.

hirado.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat