HunHír.info

2018. Földanya hava 22. nap, Senyő napja.

Akiért mindig összeáll a nagykoalíció - A brókerkormány aktuális álláspontját a nagyvállalkozók írják?

2015. április 01. 10:22
Hunhír.info

euro_kicsi.jpgMilliárdos állami támogatással megnyílt Miskolcon Wicha József nagyvállalkozó fűrészüzeme, miután a szomszédban lévő állami fűrészüzemet leépítették. Az új magánüzemnek nagykoalícióban örült Csöbör Katalin fideszes és Varga László szocialista országgyűlési képviselő, miközben csak a Jobbik tette fel a kérdést: vajon miért egy magánbefektető fűrészüzemét támogatták közpénzből ahelyett, hogy az állam - vagyis a köz - tulajdonában lévő Ládi Fűrésztelepet fejlesztették volna?

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője elmondta: az állami tulajdonú Északerdő Zrt. arra hivatkozva építette le a Ládi Fűrésztelepet, hogy a közelben Wicha József nagyvállalkozó új, az államinál modernebb üzemet nyit. A politikus már januárban jelezte, véleménye szerint ez ellentétes nemcsak a közérdekkel, de a kormány hivatalos álláspontjával is. Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára ugyanis korábban kormányzati elvárásként fogalmazta meg az állami erdészetekkel szemben új fűrészüzemek létrehozását. Miskolcon ennek az ellenkezője történt: az erdészet üzemét leépítették, az államtitkár pedig ahelyett, hogy ezt számon kérte volna az Északerdőn, maga adta át a magánbefektető új telepét. „A brókerkormány aktuális álláspontját a nagyvállalkozók írják?” - tette fel a kérdést Jakab.

A politikus jelezte, a Wicha-féle fűrészüzem új munkahelyeket sem teremt, hiszen az üzem annyi munkavállalót fog foglalkoztatni, amennyit a Ládi telepről elbocsátottak. A Jobbik frakcióvezetője közölte azt is, immár három hónapja vár választ az Északerdőtől: vajon milyen érdekek mozgatták valójában a Ládi Fűrészüzem leépítését, miért nem az állami tulajdont fejlesztették a milliárdos közpénzből? Illetve miért van az, ha Wicha József nagyvállalkozó valahol megjelenik, mindig csak a Jobbik kérdez, a Fidesz és az MSZP mindig hallgat. Illetve örül. Ez utóbbi kérdés persze költői – zárta gondolatait Jakab Péter.

Miskolci jobbik

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat