HunHír.info

2018. Földanya hava 20. nap, Kál napja.

750 ezer holocausttagadásért – de magyargyalázásért mennyi jár?

2015. április 01. 10:18
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

auschwitz2011.jpgMindig is mondom, bármennyire gyomorforgató, literátori minőségemben kénytelen vagyok naponta elzarándokolni a Mazsihisz honlapjára. Nincsen olyan nap ugyanis, hogy a rajta olvasottak után ne merülnének fel, vélhetően azonban korántsem csak bennem, kínos kérdések.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Ilyen a címbeli is. A honlap alig visszafojtott kárörömmel adja ugyanis tudtul (véletlen, hogy éppen a Nagyhéten?) a nagy hírt: „Pénzbüntetésre ítélték a holokauszt-tagadó jobbikos képviselőt.”

„A Debreceni Járásbíróság csütörtökön első fokon 750 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a jobbikos Ágoston Tibor debreceni önkormányzati képviselőt a nemzeti-szocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt. Az ítélet nem jogerős.

Hornyák Zsolt bíró bűnösnek mondta ki Ágoston Tibort, aki 2014. január 12-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom doni áldozatokról tartott megemlékezésén szándékos szóviccel élve – a vádirat szerint – a „hollókamu”, „hollókaszt” kifejezéseket használta.

A tárgyaláson Ágoston Tibor tagadta a bűncselekmény elkövetését, mint fogalmazott, a kettős mérce ellen kívánt fellépni. Azt elismerte, szerencsétlen nyelvbotlás volt részéről az inkriminált kifejezés, és elnézést kért, ha valakit megsértett vele. „Fejet hajtok minden áldozat előtt" – jelentette ki.”

Talán ennyi is elég a hírcikkből. Egyszerűen észbontó. No nem, nem kezdek el vitát nyitni a nemzetiszocialista rendszerekről. Csak egyszerűen kérdések merülnek fel bennem, melyekkel vélhetően nem vagyok egyedül.

Érdekelne, hogy mennyire taksálnák a kommunista rendszerek bűneinek tagadóit, élükön Krausz Tamással, aki ha nem is országgyűlési képviselő, de egyetemi tanár mindmáig?

Érdekelne, hogy külön kiemelten is mennyi járna például csak a Lenin-fiúk rémtetteinek kétségbe vonásáért, vagy az ÁVH pincéiben történt kínzások megkérdőjelezéséért?

Érdekelne végül, de nem utolsósorban, hogy mégis mit vélnek elérni az effajta megleckéztetésekkel ott, ahol az imént érintett kisebbség háboríthatatlanul élhet saját vezetői megnyilatkozásai szerint is?

Megannyi kérdés, melyekre persze a válasz borítékolható. Ja, de hogy el ne felejtsem a lényeget. Tessék már megmondani, az vajon megkérdezhető forintosítás nélkül – Pozsonyi Ádám regényéből (Keskeny Károly élete és kora, 2012) véve az ötletet –, hogy UNNI AZÉRT SZABAD?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat