HunHír.info

2018. Földanya hava 20. nap, Kál napja.

Még több emberrel akart végezni a gyilkos pilóta

2015. március 29. 18:05
Hunhír.info

Az volt az álma, hogy egy Boeing 747-est vagy egy Airbus A380-ast vezet, de betegsége miatt valószínűleg sosem lehetett volna pilóta Andreas Lubitz. A szerencsétlenül járt Germanwings gép utolsó perceiről készült hangfelvétel leirata döbbenetes részleteket rejt.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

Még több embert akart megölni Andreas Lubitz, aki 150 emberrel a fedélzetén az Alpok szikláinak vezette a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járatát. A 27 éves másodpilóta egyik kollégája a német Bild napilapnak azt mesélte, hogy a katasztrófa előtt három héttel repült együtt Lubitzcal, és olyannyira megbízott a teljesítményében, hogy egyedül merte hagyni a pilótafülkében.

Transzkontinentális járat volt az álma

„A képzéséről mesélt és arról, mennyire boldog volt. Elmondta, hogy transzkontinentális járatot akart vezetni és kapitány akart lenni” – emlékezett vissza Frank Woiton.
Wotion Lubitz szülővárosában, Montabaurban él és jól ismerte a 27 éves férfit. Így azt is tudta, hogy a másodpilóta álma egy Boeing 747-es vagy egy Airbus 380-as vezetése volt.
A Boeing 747-esek 660 ember szállítására alkalmasak, az Airbus A380-as általában 544 utast visz, de a nagyobb változatban akár nyolcszázan is elférnek. Ha tehát Lubitz álma valóra válik, jóval több embert is meg tudott volna ölni.

Előre eltervezte tettét

Egyre valószínűbb ugyanis, hogy a másodpilóta előre eltervezte tettét. A Bild megszerezte a Germanwings-járat utolsó perceit rögzítő fekete doboz leiratát. Az eszköz a pilóták közti beszélgetést rögzítette, a repülési adatokat tartalmazó dobozt eddig még nem találták meg a katasztrófa helyszínén.
Lubitz és a pilóta, Patrick Sondheimer a szerencsétlenség előtt udvariasan beszélgettek egymással, de a másodpilóta a francia hatóságok szerint „szűkszavú” volt és olyan szavakat használt, mint „meglátjuk” és a „remélhetőleg”. Ez arra utal, hogy tisztában volt vele, mire készül.

Az utolsó tíz perc
A következő 20 percben Lubitz ráadásul többször is közölte Sondheimerrel, hogy nyugodtan kimehet a mellékhelyiségbe, amire a kapitánynak Barcelonában nem volt lehetősége. Ezután a következő történt:

10:27 A gép elérte az utazómagasságot, ekkor a kapitány felszólította Lubitzot, hogy készítse elő a landolást. Amikor a másodpilóta ezzel elkészült, újra szólt Sondheimernek, hogy most már nyugodtan kimehet.
10:29 A kapitány hátratolja a székét és elhagyja a pilótafülkét. Ahogy becsukódik az ajtó, Lubitz elkezdik az ereszkedést.
10:30 A gép tovább ereszkedik.
10: 32 A légiirányítás többször is megpróbál vele kapcsolatba lépni – sikertelenül.
Bekapcsol az Airbus automatikus vészjelzője, a kapitány megpróbál visszajutni a fülkébe. Hangos dörömbölés hallatszik. „Isten szerelmére, nyisd ki az ajtót” – kiabálja Sondheimer.
10:35 Hangos, fémes dörömbölés hallatszik a pilótafülében, a kapitány megpróbálja betörni az ajtót. Lubitz egy szót sem szól, a gép tovább ereszkedik.
A háttérben hallatszik az utasok sikoltozása, a kapitány azt kiabálja: „Nyisd ki a rohadt ajtót”.
10: 38 Lubitz lélegzése teljesen nyugodt, de egy szót sem szól.
10:40 A gép az Alpok szikláinak csapódik, az utolsó néhány másodpercben csak az utasok sikoltozása hallatszik.

Rémálmok gyötörték
A katasztrófa óta eltelt napokban egyre több részlet derül ki Andrea Lubitz múltjáról. Egyik volt barátnője azt mesélte a Bildnek, hogy a férfi többször ébredt rémálmokra az éjszaka közepén, miközben azt kiabálta, „zuhanunk”.

Egy düsseldorfi klinika megerősítette, hogy Lubitz a páciensük volt, de az orvosi titoktartása hivatkozva több részletet nem árultak el. A nyomozók a férfi házában egy összetépett orvosi papírt találtak, ami eltiltotta a repüléstől a katasztrófa napján.

Összeomlottak a szülők

Időközben kiderült, hogy Lubitzot négy pszichiáter kezelte, és látásával is súlyos gondok voltak. A problémákról valószínűleg szülei sem tudtak. Az idős házaspár a többi áldozat hozzátartozójával együtt a katasztrófa helyszínén volt, amikor kiderült az igazság. A nyomozók csak néhány perccel a francia főügyész sajtótájékoztatója előtt közölték velük, hogy fiuk felelős a tragédiáért, majd rögtön el is vezették őket. A bankár édesapa állítólag teljesen összeomlott, amikor megtudta, mi történt.

origo

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Migráns-sokk - Összeesküvés elméletek sorozatMigráns-sokk
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Matyó motívumok kifestőkönyve - Horváth ÁgnesMatyó motívumok kifestőkönyve
Könyv - Bolti ár: 1 490 Ft
Internetes ár: 1 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az Illuminátusok és az új világrend - Összeesküvés elméletek sorozatAz Illuminátusok és az új világrend
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat