HunHír.info

2018. Földanya hava 22. nap, Senyő napja.

Mészárlást rendezett a Boko Haram a nigériai választásokon - a CIA keze?

2015. március 29. 10:16
Kincses Albin - Hunhír.info

kem.jpgA hatóságok közlése szerint negyvenegy embert, köztük egy képviselőt öltek meg és a választásra jogosultak sokaságát tántorították el a szavazástól a Boko Haram fegyveresei Nigériában szombaton. Korábban Randy Short amerikai elemző és politológus, az AI úgynevezett "fekete" tanácsadója úgy nyilatkozott a PressTV-nek: A Boko Haram nevű csoportot a CIA alkotta meg, és pénzeli”. Short szerint az USA célja nem más, mint hogy Nigériát kisebb államokra szabdalja szét.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

A terrortámadások Nigéria északkeleti részén történtek, holott a hadsereg pénteken bejelentette, hogy megtisztította az iszlamistáktól a térség minden nagyvárosát. A szélsőségesek lerohanták a Borno állambeli Miringa várost, lakóházakat gyújtottak fel, majd tüzet nyitottak a menekülőkre. A településen 25 ember életét oltották ki - mondta Kasim Settima bornói kormányzó. Tizennégy emberrel végeztek a szélsőségesek egy Gombe állambeli településen, és megöltek egy helyi képviselőt is. Más településeken is történtek véres terrortámadások, néhol pedig a szélsőségesek a levegőbe lövöldöztek, hogy megfélemlítsék a helybélieket, és meghiúsítsák a szavazást.

A Boko Haram terrortámadásai ellenére Afrika legnépesebb, csaknem tíz magyarországnyi területű országban milliók mentek el szavazni az elnök- és parlamenti választáson. Egyes körzetekben műszaki problémák miatt meghosszabbították a szavazást, így vasárnap is folytatódik a választás. Elemzők szerint Nigéria történetének legszorosabb választási eredménye várható, és nehéz megjósolni, hogy Goodluck Jonathan jelenlegi elnök vagy legfőbb kihívója, Muhammadu Buhari győz. Előbbit elsősorban a keresztények, utóbbit pedig a muzulmának támogatják. Nigériában eredetileg február 14-én kellett volna megtartani a választást, de a Boko Harammal való folyamatos összecsapásokra hivatkozva úgy döntöttek, hogy a szavazást március 28-ára halasztják. Becslések szerint a nigériaiak mintegy fele muszlim, 40 százaléka keresztény, 10 százaléka a helyi törzsi vallások követője.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Önéletrajz - Bruce DickinsonÖnéletrajz
Könyv - Bolti ár: 3 999 Ft
Internetes ár: 3 599 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hamis zászlós hadműveletek - Összeesküvés elméletek sorozatHamis zászlós hadműveletek
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 079 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat