HunHír.info

2018. Földanya hava 21. nap, Földanya ünnepe napja.

Nyemcov-gyilkosság: Nem a gyanúsított a gyilkos?

2015. március 27. 15:45
Hunhír.info

Az egyik szemtanú által Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus feltételezett gyilkosáról adott személyleírás nem egyezik meg a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított volt csecsen belügyi katona alkatával - tudta meg a Kommerszant című orosz napilap.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Pénteki számában az újság a "nyomozáshoz közel álló", név nélkül nyilatkozó forrásra hivatkozva arról írt, hogy egy 27 éves férfi tanúja volt a Kreml lábánál húzódó Bolsoj Moszkvoreckij hídon február 28-ra virradóra történt eseménysor egy részének.

A Jevgenyijként említett fiatalember nem hallotta a lövéseket, és a gyilkosságot sem látta, mert hangos rockzenét hallgatott a fejhallgatóján keresztül és közben okostelefonját nézegette - írta a lap. Amikor a lövések után felnézett, a korábban előtte haladó pár helyén sok embert látott és azt, hogy a pár férfi tagja a híd kőkorlátja mellett feküdt a járdán. Nyemcov barátnője, Anna Duricka a politikus mellett állt, egy férfi pedig ebben a pillanatban ugrotta át a járdát és az úttestet elválasztó, kövekkel kirakott sávot.
Jevgenyij csak a hátát látta az elsiető embernek, aki leírása szerint közepesen magas, vékony, sötét, talán hullámos hajú férfi volt, a hideg ellenére nem viselt kabátot, és a rajta lévő kék színű farmer, valamint a meleg kapucnis pulóver is túl nagynak tűnt rá a szemtanú szerint. A feltételezett gyilkos leírása nem egyezik a Nyemcov megölésével gyanúsított Zaúr Dadajevnek, a volt csecsen belügyi katonának a külsejével, aki nagytermetű, sportos alkat - tette hozzá a Kommerszant.

Az sem esik egybe a nyomozás eddigi megállapításaival, hogy a Jevgenyijként bemutatott szemtanú szerint egy orosz gyártmányú Lada Priora típusú autóra hasonlító fehér színű gépkocsiba ült be. A nyomozók szerint a gyilkosság elkövetői egy ZAZ Sens típusú autóban menekültek el a helyszínről.

A Kommerszant forrása elmondta, hogy a közvetlen szemtanú segíteni akart a földön fekvő Borisz Nyemcovon, aki akkor még élt, "legalábbis hörgött és nyögött". Fel akarta őt emelni, de akkor olyasmit látott, amiből úgy gondolta, hogy a férfi ittas, és ezért Durickától szerette volna megtudni, mi történt. Nyemcov ukrán barátnője szomorúnak, ijedtnek látszott, sírt és csak azt hajtogatta, hogy "Mi történt, mi történt? Csak ne hagyjon itt magamra!" Végül elmondta, hogy lelőtték a kísérőjét. Erre Jevgenyij ismét megnézte a fekvő férfit, de akkor már csak azt tudta megállapítani róla, hogy halott. "A ruháján a hátán golyó ütötte lyukat látott, felemelte Nyemcov fejét, de a politikus szemei már üvegesek voltak" - mondta el az orosz újság forrása.

A szemtanú vallomása és a nyomozás eddigi adatai közötti eltérést a védelem arra akarja felhasználni, hogy bebizonyítsa Zaúr Dadajev ártatlanságát.

Hunhír.info - MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat