HunHír.info

2018. Földanya hava 19. nap, Ovola napja.

A nemzeti ellenzék az emberek pénzéért aggódik, a keselyűk a jobbikosokon csámcsognának

2015. március 27. 12:18
Hunhír.info

justicia250.jpgA Jobbik azt kéri, hogy a politikusok nyilatkozzanak: ők vagy családtagjaik vettek-e ki pénzt a Quaestorból március 1. és 9. között.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: kérésük az országgyűlési és EP-képviselőkre, miniszterekre, államtitkárokra, helyettes államtitkárokra és a tárcák "holdudvarához tartozókra" vonatkozik. A parlamenti képviselőknek hétfőn adnak át egy nyilatkozattervezetet - közölte a szóvivő, aki szerint több mint beszédes, ha valaki nem tölti ki azt.

Azt is mondta, ha a miniszterelnök tudott előre a helyzetről, nemcsak a közpénzt kellett volna megvédenie, hanem az emberek pénzéért is tennie kellett volna.

A Jobbik egyúttal vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Quaestor-ügyben, erre vonatkozóan szintén hétfőn keresi meg a parlamenti frakcióvezetőket.

A szóvivőt kérdezték arról is, hogy tervez-e a Jobbik valamit Kulcsár Gergely képviselővel szemben, miután újabb, zsidókon gúnyolódó levele került nyilvánosságra. Mirkóczki Ádám azt felelte: nincs információja semmilyen szankcióról, a párt pedig nem vállal felelősséget a levélben foglaltakért.

Míg a Jobbik a Quaestor-ügy fejleményei miatt hívott össze sajtótájékoztatót az emberek megtakarításait érintő kérdésben, a szocion média ezeréves magánlevelezéseken szeret csámcsogni. Ha Kulcsár Gergelyhez is köthető az inkriminált levél, amelyet a napokban a képviselő valamelyik, feltehetően irigy jóakarója nyilvánosságra hozott, kinek mi köze van egy magánlevelezésben foglaltakhoz?

Persze arra is kíváncsiak voltak, hogy Ágoston Tibor, akit tegnap nem jogerősen 750 ezer forintra büntettek meg holokauszttagadásért, számíthat-e kizárásra a pártból. Mirkóczki ismét kénytelen volt elkeseríteni az érdeklődő újságírókat: nincs tudomása arról, hogy a párt kizárná a debreceni önkormányzati képviselőt.

Hornyák Zsolt bíró bűnösnek mondta ki Ágoston Tibort, aki 2014. január 12-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom doni áldozatokról tartott megemlékezésén szándékos szóviccel élve – a vádirat szerint – a „hollókamu”, „hollókaszt” kifejezéseket használta.

A tárgyaláson Ágoston Tibor tagadta a bűncselekmény elkövetését, mint fogalmazott, a kettős mérce ellen kívánt fellépni. Azt elismerte, szerencsétlen nyelvbotlás volt részéről az inkriminált kifejezés, és elnézést kért, ha valakit megsértett vele. „Fejet hajtok minden áldozat előtt” – jelentette ki.

A bíróság meghallgatta a rendezvény biztosításában részt vett rendőröket is, akik elmondták, 30-40 fő részvételével zajlott a megemlékezés, semmilyen rendbontást nem tapasztaltak, egyébként is távolabbról figyelték az eseményeket, „nem akartunk rátelepedni” a rendezvényre – vallotta egyikük. Ágoston Tibor beszédét nem hallották, mivel nem volt hangosítás, és erős szél fújt.

A bíró lejátszotta azt a legnagyobb videómegosztó portálra feltett felvételt, amely a megemlékezésen készült, s amelyen elhangzanak a vádiratban is szereplő kifejezések.

Perbeszédében az ügyész a bűncselekmény súlyosságára hívta fel a figyelmet, arra, hogy a vádlott elkövette a zsidó népirtás tényének nagy nyilvánosság előtti tagadását, s börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte, próbaidőre felfüggesztve.

A vádlott védője szerint nem állapítható meg a tényállás, és a szándékosság sem bizonyított. Megismételte, hogy a vádlott minden áldozat előtt fejet hajt. Kérte a vádlott bűncselekmény hiányában való felmentését.

Az ügyész súlyosbítást, míg az ügyvéd felmentést kért.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat