HunHír.info

2018. Földanya hava 26. nap, Balassa napja.

Szándékosan zuhant le a Germanwings-géppel a másodpilóta - lehet, hogy öngyilkos terrorista volt?

2015. március 26. 14:08
Hunhír.info

Vélhetően szándékosan csapódott a földnek a kedden lezuhant Germanwings-géppel a másodpilóta - jelentette be a francia ügyészség. A 28 éves német Andreas Lubitz légzése hallatszik a hangfelvételen, mégsem engedte vissza a fülkébe a gép kapitányát. A műszereket is átállította, hogy csökkentse a gép magasságát.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Szándékosan pusztíthatta el kedden a Germanwings A320-as gépét Andreas Lubitz másodpilóta, de nincs terrortámadásra utaló jel - közölte Brice Robin francia ügyész.

Az ügyészség szerint a fekete dobozon rögzített hangfelvételek bizonyítják, hogy a 28 éves másodpilóta nem engedte be a fülkébe a visszatérő kapitányt, miután az valamiért kiment. A Le Figaro szerint a hangfelvételen végig hallatszik a másodpilóta légzése akkor is, amikor nem nyit ajtót a kopogtató kollégának.

Az utolsó percekben jól hallatszik, ahogy a kapitány dörömböl az ajtón, és szól a vészjelzés - közben Lubitz légzése végig nyugodt maradt. Az utolsó pillanatokban viszont az utasok sikítozása is hallatszik a háttérben.

Az első tiszt szándékosan állította át úgy a műszereket, hogy csökkenthesse a gép repülési magasságát - hangzott el a sajtótájékoztatón. Az ügyész szerint a repülő 700 kilométer per órás sebességgel csapódhatott be, mindenki azonnal meghalt.

A Germanwings közölte, a céget sokkolták a francia ügyész által közétett információk és sajtótájékoztatót tartanak délután. Több tévécsatorna és portál is azt jelentette, Andreas Lubitz szülei állítólag el is hagyták Marseille-t, ahol eddig az áldozatok rokonai gyülekeztek.

A gép mindkét pilótája német volt. Andreas Lubitz Észak-Rajna-Westfaliából, Montabaurból származott, vallási nézeteiről semmit nem tudni, de az ügyész szerint nem is ezzel kéne foglalkozni. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem szerepel a terroristaként számon tartottak listáján. Ő az, akit 2013-ban vett fel a Germanwings, és eddig 630 órát repült.

A két pilóta a repülés első 20 percében még kedélyesen beszélgetett egymással. A kapitány az ugyancsak német, düsseldorfi S. Patrick volt, ő tíz éve dolgozott a cégnél és 6 ezer órát repült már.

Miután a New York Times csütörtökön reggel nyilvánosságra hozta, hogy a gép fekete doboza által rögzített hangok szerint a gép egyik pilótája egyedül maradt a kabinban, mindjárt felmerült a lehetősége annak, hogy szándékosan, öngyilkossági szándékkal zuhanhattak le a géppel, mivel a kabinba kívülről csak akkor lehetetlen visszatérni, ha odabentről megtagadják a bejutást.

Hunhír.info - hvg.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat