HunHír.info

2018. Álom hava 17. nap, Tugurkán napja.

Kik kapják a külhoni magyar családok helyett a pénzt?

2015. március 25. 18:34
Hunhír.info

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felháborító hazugságnak tartja a kormány állítását, miszerint növekedett volna a külhoni magyarságra fordított támogatás összege. Ezzel szemben az igazság az, hogy a magyar költségvetésnek továbbra is mindössze egy ezreléke jut nemzetünk egynegyedére, amely összeg reálértéke ráadásul folyamatosan csökken - közölte csütörtökön Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke.

Menedék - Pálfi

A politikus az elmúlt három év során elvont külhoni támogatások, valamint a pénzosztásért felelős Bethlen Gábor Alap (BGA) működése kapcsán két írásbeli kérdést is benyújtott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek. Arra volt kíváncsi, hogy miközben a külhoni magyarságnak szánt támogatások 99 százalékát kizárólag a kormány külhoni holdudvara viszi el, a Fidesz 2013-ban miért nem a külhoni haveroknak szánt pénzeket vonta el, amikor a súlyos kormányzati megszorításokat a BGA-ra is kiterjesztette. A „nemzeti ügyek kormánya” ugyanis azoktól vette el a 2001 óta változatlan összegű oktatási-nevelési támogatások egynegyedét, akik a legvédtelenebbek: a külhoni magyar óvodásoktól és iskolásoktól.

Válaszában Semjén Zsolt többek között arra sem tudott elfogadható magyarázatot adni Szávay szerint, hogy a BGA-nál 2013-ban keletkezett 550 millió forintos maradványból miért nem tudták kifizetni a külhoni magyar családoktól elvett összegek legalább egy részét. Azt is felháborítónak tartja a Jobbik, hogy a kormány a támogatások rendszerét senki által nem látott tanulmányok és ködös egyeztetések alapján alakítja, ahelyett, hogy az ebben illetékes Magyar Állandó Értekezlet tagjait bevonná egy igazságos támogatási konstrukció megalkotásába.

A Jobbik kormányra kerülve jelentősen meg fogja emelni az oktatási-nevelési támogatások összegét, és hasonló támogatásban fogjuk részesíteni a magyar megmaradás bástyájának számító külhoni oktatási intézményeket is - húzta alá Szávay István.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 15 990 Ft
Internetes ár: 11 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat