HunHír.info

2018. Földanya hava 22. nap, Senyő napja.

A meggyilkolt oligarchának, Nyemcovnak nem csak rajongói vannak

2015. március 25. 13:10

Egy magát SERB nemzetségnek nevező orosz szervezet aktivistái feldúlták a Borisz Nyemcov volt miniszerelnök-helyettes, zsidó oligarcha, Nyugat-imádó liberális megölésének helyszínén, a moszkvai Bolsoj Moszkvoreckij hídon rögtönzött "emlékhelyet".

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Orosz sajtóértesülések szerint a Nyemcov emlékét nem tisztelő politikai csoportosulás az úgynevezett Majdan-ellenes Kreml-párti mozgalom része. Aktivistái a Szovjetunió második világháborúban aratott győzelmének a jelképévé vált György-szalag színeibe, narancssárga-fekete sálakba öltözve fotózták magukat, és tettükkel eldicsekedtek a VKontaktye nevű orosz internetes közösségi oldalon, fotókkal illusztrálva akciójukat.

Az aktivisták az Oroszország érdekeinek elárulója feliratot ragasztották a Bolsoj Moszkvoreckij-hídon február 28-ra virradó éjjel meggyilkolt Nyugat-barát fényképére. Ezenkívül fekete festékszóróval lefújták, aztán szétdarabolták a néhai oligarcha tisztelői által készíttetett, Nyemcov-híd feliratú táblát, és annak darabjaival készítettek fényképeket magukról. Az egyik lámpaoszlopra felragasztott írással a SERB nemzetség arra emlékeztetett, hogy a Bolsoj Moszkvoreckij híd története a 15. századra nyúlik vissza, Nyemcovról pedig szerintük nem lehet a gyilkosság helyszínét elnevezni.

A szervezet az orosz Facebooknak is nevezett VKontaktye oldalán bírálja a liberálisokat, és azt hirdeti, hogy "az úgynevezett orosz jogvédők" valójában Oroszország legvéresebb ellenségei, akik előtt az Egyesült Államoknak van tekintélye, Oroszország számára viszont idegenek. A Borisz Nyemcov emlékhelyét nem szívlelők más felvételek tanúsága szerint a szakadár Új Oroszországot éltették, és élesen bírálták a kijevi hatalmat, valamint az Ukrajnát támogatókat. Egy alkalommal megzavarták az orosz Szolidaritás mozgalom felvonulását.

Hunhír.info - mti nyomán

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat