HunHír.info

2018. Földanya hava 22. nap, Senyő napja.

„Orbán nyakán liheg a Jobbik”

2015. március 25. 09:36
Hunhír.info

Ezzel a címmel számol be a Die Presse osztrák lap arról, hogy a legfrissebb közvélemény kutatás szerint a nemzeti ellenzéki párt már mindössze 3 %-kal van lemaradva a Fidesztől, ráadásul eredménye egyre javul. Vonáék egy éven belül több mint félmillióval tudták növelni saját táborukat, ideértve nagyjából 200 ezer korábbi kormányhívet is. Az pedig feltehetőleg további fejtörést okoz a hatalomnak, hogy a 30 évesnél fiatalabbak közt a Jobbik már 4 %-kal veri a Fideszt. Vona Gábor máris bejelentette, hogy 2018-ban az lesz a tét: vagy a Fidesz, vagy a Jobbik. Az, hogy egy Magyarországgal szemben finoman szólva kritikus lap ilyent leír, azt is jelenti: Szeretik, nem szeretik a szomszédban a magyar nemzeti ellenzéket, letagadhatatlan politikai sikere. Az meg háttérhatalmi döntés lesz, hogy a Jobbikkal kapcsolatosan objektív híreket közöl a globálmédia, vagy pedig jön a szokásos stigmázás. Minden esetre nyugati médium ezt így még nem mondta ki a Jobbik töretlen emelkedésével kapcsolatban: A felmérések a négy ("demokratikus" ellenzéki) pártnak együtt mutatnak ki akkora támogatást, mint amekkorát a radikálisok jelenleg egyedül élveznek

A Die Presse szerint a baloldal ugyanakkor siralmas állapotban van. A jobbikos vezér azon gúnyolódik, hogy erkölcsileg és politikailag szétesett. A felmérések a négy pártnak együtt mutatnak ki akkora támogatást, mint amekkorát a radikálisok jelenleg egyedül élveznek. De a Jobbik megerősödésében közrejátszott a Fidesz népszerűségének masszív zuhanása. A kormányerő egy év alatt több mint egy millió embert vesztett, a vitatott intézkedéseknek megvolt a politikai ára. Másfelől egyre többen mondják, hogy Orbán már nem korlátlan úr a fiatal demokratákon belül, egyre inkább sarokba szorítják az „ifjú törökök”, akiket egyértelműen a hatalom és az érvényesülés vágya vezérel. Ehhez járul még a Simicska-Orbán-viszály, aminek következtében leginkább a Magyar Nemzet korábban elképzelhetetlenül bíráló hangot üt meg a kormánnyal szemben.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon és a Harmadik Világháború - Badiny Jós FerencTrianon és a Harmadik Világháború
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat