HunHír.info

2018. Földanya hava 19. nap, Ovola napja.

500 nőt és gyereket hurcolt el rabszolgának a Boko Haram terrorszervezet

2015. március 24. 22:17
Hunhír.info

Több mint négyszáz nőt és gyermeket elraboltak, ötvenet pedig megöltek a Boko Haram terrorszervezet fegyveresei a nigériai Damaszak városában, amelyet a biztonsági erők nemrégiben foglaltak vissza a szélsőséges szervezettől - közölték szemtanúk kedden.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Helyi lakosok azt mondták, hogy a szélsőségesek 506 fiatal nőt és gyereket gyűjtöttek össze a város mecsetjében, akik közül nagyjából ötvenet legyilkoltak, a többieket pedig magukkal hurcolták. A lakosok szerint a fegyveresek azt mondták, a nőket és gyerekek azért viszik el, mert rabszolgák, akik az ő tulajdonukat képezik.

A terrorcsoport tavaly áprilisban azzal váltott ki nemzetközi felháborodást, hogy elrabolt közel 300 iskolás lányt Nigéria északi részén. Közülük pár tucatnyian azóta megszöktek az iszlamistáktól, de több mint kétszáz lányt azóta sem sikerült kiszabadítani a Boko Haram fogságából.

A múlt héten a Boko Haram ellen harcoló nigeri és csádi katonák mintegy száz holttestet találtak egy híd alatt, a Damaszak városából kivezető útnál. Többségüket agyonlőtték, másokat viszont lefejeztek, és sokaknak elvágták a torkát.

Az észak-nigériai Borno szövetségi államban fekvő Damaszakot tavaly novemberben vonta ellenőrzése alá a terrorszervezet, a nigeri és csádi csapatoknak azonban nemrégiben sikerült visszafoglalniuk a várost. Ugyanakkor keddi beszámolók szerint a lakosok közül csak nagyon kevesen tértek vissza a városba, és sokan a környékbeli bozótosokban rejtőzködnek, mert további támadásoktól tartanak.

A Boko Haram az év elején még egy Belgium nagyságú területet uralt Nigériában. Nigéria, Niger, Csád, Kamerun, valamint Benin hadserege azonban február elején szárazföldi és légi offenzívát indított a terroristák visszaszorítására.

A saría (iszlám jog) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram évek óta folytat fegyveres harcot Nigéria északi részén, és támadásai mindennaposak a térségben. Hivatalos adatok szerint a terrorcsoport tavaly nagyjából tízezer ember halálát okozta a 175 milliós afrikai országban.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat