HunHír.info

2018. Földanya hava 26. nap, Balassa napja.

Na, Obama lesz-e a fekete Kennedy? - ellentámadásba lendültek Netanjahu hadoszlopai

2015. március 24. 18:32
Kincses Albin - Hunhír.info

obamanetan-reuters250.jpgAz amerikai kormányzat és Barack Obama elnök közvetlenül is részt vett abban a manőverben hogy megpróbálja eltávolítani az izraeli miniszterelnök Benjamin Netanjahu hivatalából - állítja egy új jelentés. "Nem titok", hogy a Fehér Ház megpróbálta befolyásolni múlt heti izraeli választások eredményét - közölte egy neve elhallgatását kérő az izraeli hivatalnok, akit a The Times of Israel idézett kedden.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Az újság szerint az akciót a bosszú is motiválta azért, mert Obama nem tudta megbocsátani, hogy Netanjahu az Izrael-lobbi támogatásával Irán-ellenes beszédet tartott a Kongresszusban. A perzsa állammal történő tárgyalások annak nukleáris programjáról az amerikai külpolitika fő irányát jelentik. Az Obama-adminisztráció a palesztin kérdésről is el akarta terelni a figyelmet az iráni tárgyalásokkal - állította a névtelenségbe burkolózó zsidó.

Obama úgy tűnik, tényleg a két államos megoldást favorizálhatja a palesztin kérdés rendezésére, hiszen hétfőn, a Fehér Ház vezérkari főnöke Denis McDonough felszólította Izraelt, hogy vessen véget a "50 éves megszállásnak" a Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben. A vezérkari főnök amiatt is bírálta Izraelt, hogy folytatja a nemzetközi joggall szembe menő illegális telepépítéseket a megszállt területeken.

Vasárnap az amerikai Republikánus Párt stratégája, John McLaughlin is azt állította, hogy Obama Netanjahu vereségére "játszott" a legutóbbi izraeli választásokon. Az Izrael-lobbista azt hangsúlyozta, hogy amerikai közpénzből kampányoltak különböző izraeli szervezetek Netanjahu ellen.

Netanjahu győzelmet aratott keddi izraeli választásokon. Központi újraválasztási kampányát az Irán-ellenességre és az önálló palesztin állam elutasítására építette fel, amely pedig egyika pillére az amerikai külpolitikának.

A The Huffington Postban megjelent szombati interjújában Obama figyelmeztette a cionführert, hogy ne gátolja az önálló palesztin állam megalakítását, és nehezményezte, hogy Netanjahu becsmérelte a zsidók által megszállt területeken élő arabokat.

Obama megjegyzései szokatlanul erélyesek voltak, hiszen nyilvános elítélte az USA eddigi legfontosabb támogatottját. Ez bizonyíték arra, hogy a jelenben "mérgező kapcsolat" van a Fehér Ház és a cionista rezsim között.

Hunhír.info - The Times of Israel - PressTV

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat