HunHír.info

2018. Földanya hava 22. nap, Senyő napja.

A Jobbik az izraeli nagykövet távozását követeli történelemhamisító kirohanása miatt

2015. március 24. 13:32
Hunhír.info

izraeli_agresszio.jpgA Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint Ilan Mor azzal, hogy kéretlenül beleavatkozott hazánk belügyeibe, antidemokratikus módon cenzúrázgatni kívánt volna egy rendkívül népszerű magyar dalt, diplomáciai feladatának határait messze túllépte. Kijelentése pedig oly annyira szélsőségesen rasszista megnyilvánulás, hogy ezzel egyszer és mindenkorra kiírta magát az európai értékrendet képviselő diplomaták sorából.

Ilan Mor, izraeli nagykövet minden jóérzésű magyar embert megbotránkoztatott, amikor a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő Csemer Boglárka Wars for Nothing című dalának színpadképében szerepelő felirat eltávolítását követelte, amit az énekesnő is művészi alkotószabadságának megsértéseként értékelt. Szerinte a “2014 – Gáza – az áldozatok kétharmada civil, köztük több mint 500 gyerek” mondat „kellemetlen” Izrael-ellenes politikai üzenet.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint azzal, hogy kéretlenül beleavatkozott hazánk belügyeibe, antidemokratikus módon cenzúrázgatni kívánt volna egy rendkívül népszerű magyar dalt, diplomáciai feladatának határait messze túllépte. Kijelentése pedig oly annyira szélsőségesen rasszista megnyilvánulás, hogy ezzel egyszer és mindenkorra kiírta magát az európai értékrendet képviselő diplomaták sorából.

Sajnálatos ugyanakkor, hogy ez a fajta gyűlöletbeszéd korántsem példa nélküli Izrael állama hivatalos képviselői körében, így nemcsak a 2014-es bombázások ártatlan gyermekáldozatainak az emlékét csúfolják meg kegyeletsértő módon, hanem az azt megelőző terrorhadjáratokban meggyilkoltak és elüldözött tízezrekét is. Meggyőződésünk, hogy kormányzati szintre emelt történelemhamisítás helyett, az ENSZ által háborús bűnöknek minősített tettekkel történő őszintén szembenézésre lenne szükség, és az elkövetőknek pedig nemzetközi bíróság előtt kellene felelniük tetteikért.

Felszólítjuk a magyar külügyet, hogy határolódjon el Ilan Mortól, és kérje a nagykövet felmentését alkalmatlanság miatt. Felhívjuk ugyanakkor az MTVA illetékeseit, hogy álljanak ki az előadóművész mellett és védjék meg ezáltal is hazánk becsületét - tájékoztatott Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat