HunHír.info

2018. Földanya hava 22. nap, Senyő napja.

Nagyon pofára estek a cigány jogvédők: nem holokauszttagadó Németh György

2015. március 23. 17:14
Kincses Albin - Hunhír.info

holo-karikatura.jpgAz ügyészség szerint Németh György szociológus-közgazdász sem a tények tagadását, sem a kétségbe vonását, sem a jelentéktelen színben való feltüntetését nem követte el, amikor egy februári konferencián azt mondta: "Magyarországon nem volt cigány holokauszt, elég sok országban volt. Voltak cigányokkal szembeni atrocitások, de nem volt".

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

Február elején a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI), az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány, a Romaversitas Alapítvány, a Partners Hungary és a Roma Sajtóközpont tett feljelentést Németh György közgazdász ellen, miután február elején a Közép-európai Egyetem tudományos konferenciáján kijelentette: "Magyarországon nem volt cigány holokauszt, elég sok országban volt. Voltak cigányokkal szembeni atrocitások, de nem volt".

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség mostani véleménye szerint Németh György a mondatát "akként értette, hogy a cigány nemzetiséghez tartozókkal szemben elkövetett bűncselekmények a zsidó hitelveket vallókkal szemben elkövetett bűncselekményekkel nem azonosak, ne próbáljuk összehasonlítani" - értesült a Roma Sajtóközpont.

Szerintük a kijelentés nem meríti ki a Büntető törvénykönyv 333. §-ának tényállását, mely szerint "aki nagy nyilvánosság előtt a nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő".

Az ügyészség indoklásában sorra veszi a jogszabályban említett cselekményeket, és megállapítja, hogy Németh sem a tények tagadását, sem a kétségbe vonását, sem a jelentéktelen színben való feltüntetését nem követte el.

Udvari Márton, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda ügyvédje szerint az indoklás nem több, mint "jogi csűrés-csavarás". "Arról lehet vitatkozni, hogy jó-e a jogszabály, és szükséges-e a Btk.-val büntetni a holokauszt-tagadást, álláspontom szerint a hatályos passzusokban foglaltakat Németh György elkövette" - közölte.

A civilek nem tudnak fellebbezni, azt a jogi szabályozás nem teszi lehetővé.

Nem vágja le az a szerencsétlen Udvari: A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség mostani véleménye szerint Németh György a mondatát "akként értette, hogy a cigány nemzetiséghez tartozókkal szemben elkövetett bűncselekmények a zsidó hitelveket vallókkal szemben elkövetett bűncselekményekkel nem azonosak, ne próbáljuk összehasonlítani".

A gondolatmenet folytatását önökre bízzuk...

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat