HunHír.info

2018. Álom hava 13. nap, Kurszán napja.

Egyelőre nem erősítették meg a Janukovics-fiú halálát

2015. március 23. 13:43
Hunhír.info

Az orosz hatóságok hétfő délig nem erősítették meg ifjabb Viktor Janukovicsnak, a hatalomból tavaly februárban eltávolított ukrán államfő kisebbik fiának haláláról szóló híreket, a Moszkovszkij Komszomolec című orosz napilap ugyanakkor tudni véli, hogy az ifjabb Janukovics holttestét már el is szállították repülőn a krími Szimferopolba, ahol egy ukrán forrás szerint még a nap folyamán eltemetik.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának Irkutszki területi igazgatóságánál közölték a Moszkovszkij Komszomoleccel, hogy "nem tudják kommentálni" a hírt, miszerint az ifjabbik Viktor Janukovics a Bajkál-tó vizébe fulladt volna.

Anton Herascsenko ukrán belügyminiszteri tanácsadó vasárnap közölte, hogy a 33 éves férfi egy Volkswagen Multivan típusú kisbusszal ráhajtott a befagyott Bajkál-tóra, de a jég beszakadt, és az autó süllyedni kezdett. Az öt utasnak sikerült kimenekülnie a kisbuszból, amelyet azonban a gépkocsit vezető férfi nem tudott elhagyni.

A Moszkovszkij Komszomolecnek a nyomozóhatóságnál azt mondták, hogy egy férfi fulladt a jeges vízbe, de őt nem Janukovicsnak hívják. A novoszbirszki ukrán főkonzulátus azt közölte, hogy nem rendelkezik hivatalos információval az ifjabbik Viktor Janukovics haláláról.

A Dozsgy nevű orosz internetes televízió ukrán hírforrásokra hivatkozva azt közölte, hogy egy Viktor Davidov nevű férfi halt meg a balesetben, s az ifjabb Viktor Janukovics ezt a nevet vette fel Oroszországba költözése után.

A Komszomolszkaja Pravda című orosz napilap tudomása szerint a fiatal férfi apjához hasonlóan tavaly érkezett Oroszországba, és akkor vette fel a nagyanyja családnevét. Lehetséges, hogy az úgynevezett tanúvédelmi program keretében változtatta meg a nevét. A bulvárlapnak számító újság úgy tudja, hogy a baleset múlt pénteken történt a Bajkál-tavon, és a jeges vízbe fulladt férfi holttestét már el is szállították egy charter repülőgépen a Krími Köztársaság fővárosába, Szimferopolba.

A TSZN ukrán hírtelevízió értesülése szerint a holttestet még hétfőn eltemetik Szimferopolban.

Az ifjabbik Viktor Janukovics haláláról elsőként az ukrán Levij Bereg című ukrán internetes portál számolt be vasárnap, Petro Porosenko ukrán elnök környezetére hivatkozva, és a hírt Anton Herascsenko belügyminiszteri tanácsadó is megerősítette.

Hétfőn Oleh Carjov, a kelet-ukrajnai szakadárok egyik csoportjának, az Új Oroszországnak vezetője, Janukovics volt ukrán államfő egykori jobbkeze is igazolta a kisebbik Janukovics-fiú halálhírét.

A 2014 februárjában Kijevben megbuktatott ukrán államfőnek két fia volt, Olekszandr és Viktor. Az idősebbiket, az Ukrajnában Olekszandrt adómegkerülés miatt körözik az ukrán hatóságok, és zárolták horribilis vagyonát.

Hunhír.info - MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2019 - Szabó György - a bükki füvesemberGyuri bácsi egészségnaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat