HunHír.info

2018. Álom hava 17. nap, Tugurkán napja.

Álomórabér a cigány koldusoknak Malmőben - az a humanista, aki imádja az élősködőt

2015. március 12. 08:55
Kincses Albin - Hunhír.info

cigany_250.jpgSzázötven romániai élősködő cigány él meg kéregetésből Malmőben. Liberális művészek természetesen nem abban segítenek, hogy az élősködőkből keményen dolgozó, társadalmilag is hasznos és elfogadott emberek legyenek, hanem a svéd középosztályt akarják érzelmileg terrorizálni, hogy többet adakozzon a mocskos idegen cigány élősködők számára. Ez a multikultúra, ahol direkt arra ösztönzik az élősködőket, hogy társadalmi ellentéteteket is szüljön a számolatlanul a világra hozott purdék mellett.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Cigány koldus olyan jól még nem keresett, mint a románia Luca Lacatus és Marcella Cheresi a malmői kiállításon. Naponta két órát kellett üldögélniük a város egyik legnagyobb művészeti galériája, a Konsthall termében, és ezért fejenként tizennégy eurós órabért kaptak - tudósít a a Néphauugság.

– Na persze Svédországban jó magas adókat kell fizetni – teszi hozzá nevetve Anders Carlsson, a rendhagyó kiállítást megálmodó Institutet színésztársulat művészeti vezetője.

–Hallgattam a bevándorlás körüli, Európa-szerte zajló vitákat, és láttam, hogy a szegénység az utcákon is megjelenik. A svéd városokban, így Malmőben új jelenség, hogy közterületen pénzt kéregetnek – meséli a Népszabadságnak a 42 éves színházi rendező. S mivel észrevette, hogy a svédek zavarba jönnek a szegénység testközelbe kerülésétől, elhatározta, hogy új találkozási lehetőséget teremt a nélkülözők és a középosztály között.

(A mocskos liboldó hiába hazudozik a világ szemébe, mindenki tudhatja. Az ultraliberálisok eszközként használják fel a cigány élősködőket, hogy a társadalmi ellentéteket növeljék, mert így az emberek kevesebben foglalkoznak azzal, hogy építi ki világhatalmát a háttérhatalom)

A cigány koldusokat, a 28 éves Lucát és természetesen terhes élettársát, a 26 éves Marcellát a malmői utcákon „toborozta”. Ám Anders Carlsson azt mondja, hogy nem az ő személyes történetükre, hanem a jelenlétükre volt szükség a különleges installációhoz: arra, amit jelképeznek.

– Nem éppen hízelgő a tapasztalat, amelyet a kiállítás néhány hete alatt szereztem. A svédek humanisták, és támogatják az egyenlőséget, ugyanakkor képmutatók is, mert nem egyetemesen, mindenkire kiterjedően akarják a humanizmust – magyarázza a malmői születésű, jelenleg Berlinben élő művész.

Legalább kimondta ez a senkiházi liberális, hogy mint értenek a páholyfik a humanizmus alatt. Az egyik embernek az a kötelessége, hogy törvénytisztelő módon építse a társadalmat, a másiknak meg az, hogy ezt kihasználva élősködjön, hogy azért az építő ne érezze magát annyira jól és biztonságban.

Többen beszélgetni is próbáltak a két koldussal, akik azonban sem svédül, sem angolul nem tudnak; akadt, aki román tolmácsot is hozott magával. Az AFP hírügynökségnek is tolmács segítségével nyilatkozott Luca Lacatus, aki így összegezte az átmeneti munkát: „Jobb, mint az utcán. Odakint hideg van, és az emberek sem olyan kedvesek, mint idebent.” S persze a pluszkereset is jól jött, hiszen Lucának már négy, Marcellának két saját gyermeke van, és a nő most az első közös gyerekükkel terhes.

A cigány élősködő némber már négy porontyot szabadított rá a társadalomra, és még csak 26 éves. Most jön a következő úgy, hogy az anyuka nem dolgozik, hanem az utcán bandázik. Mit látnak a szüleiktől ezek a gyerekek? Milyen példát? Hogy tartani kell csak a markukat, és repül a sült galamb?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat