HunHír.info

2018. Álom hava 10. nap, Rugacs napja.

Putyin kimondta: legyen úgy, mint régen volt

2015. március 10. 17:56
Hunhír.info

putyin-250.jpgKözvélemény-kutatás előzte meg a Krím félsziget Oroszországhoz csatolását - jelentette ki Vlagyimir Putyin a Rosszija 1 televízióban közölt interjúrészletben, amelyet a BBC orosz nyelvű portálja ismertetett kedden. Az orosz állami televízió hétfőn késő este sugározta az államfővel készült beszélgetés újabb részletét, amely a Krím - A hazatérés című dokumentumfilmből való.

Menedék - Bayer

Vasárnap ugyancsak késő este vetítették a félsziget Oroszországhoz csatolásának 1. évfordulójára szánt film első előzetesét. Ebben az orosz elnök nyíltan beszélt arról, hogyan adott parancsot egy éve a Krím félsziget visszacsatolására. A hétfői interjúrészletben Putyin azt mondta, hogy szűk körben, a titkosszolgálati vezetők és a védelmi miniszter jelenlétében jelentette be a Krím egyesítését Oroszországgal, a szocsi téli olimpia lezárását megelőzően, február 23-ra virradó éjjel. "Minden kollégámnak azt mondtam, a helyzet úgy alakult Ukrajnában, hogy kénytelenek vagyunk megkezdeni a Krímnek Oroszország kötelékébe való visszatérésével kapcsolatos munkát, mert nem hagyhatjuk sorsára ezt a területet és az ott élő embereket, hogy eltiporják őket a nacionalisták".

Az orosz államfő közlése szerint egy "zárt közvélemény-kutatás készült, amely nem volt kapcsolatban a Krím Oroszországgal való lehetséges egyesítésével", és ez azt mutatta, hogy az újraegyesítést a lakosság 75 százaléka akarta. "Számomra nyilvánvalóvá vált, ha hozzáfogunk ehhez (a visszacsatoláshoz), akkor azoknak a szintje és száma, akik akarnák, hogy ez a történelmi esemény megtörténjen, sokkal magasabb lesz" - magyarázta az orosz államfő a Rosszija 1 riporterének.

"Az volt a végső cél, hogy lehetőséget adjunk az embereknek, hogy kifejezzék véleményüket arról, hogyan akarnak tovább élni (...) Elgondolkodtam magamban, ha az emberek annyira akarják, akkor legyen úgy" - emlékezett vissza Putyin a tavalyi eseményekre.

Hunhír.info - mti nyomán

Az MTI által használt helytelen és történelmietlen kifejezést, az "elszakítást" a valós viszonyokat jelző visszacsatolásra módosítottuk.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Idegen Világrend - Len KastenIdegen Világrend
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat