HunHír.info

2018. Álom hava 11. nap, Gilvád napja.

Susan Rice: „Romboló” hatású lesz Netanjahu felszólalása a kongresszusban

2015. március 01. 19:32
Hunhír.info

Jóhiszeműséget kért az izraeli kormányfőtől az Egyesült Államok számára az Iránnal folytatott tárgyalásokkal kapcsolatban John Kerry. Netanjahut a republikánus párt képviselőházi elnöke, a Zsidó Lobbi arca egyik hívta meg a felszólalásra a külügyminisztérium és Obama elnök előzetes tájékoztatása nélkül. Barack Obama amerikai elnök fő nemzetbiztonsági tanácsadója előre "romboló" hatásúnak minősítette a felszólalást a két ország viszonyára.

Menedek - Engdahl

Az Egyesült Államok öt másik hatalommal közösen tárgyal Irán atomprogramjáról, és hosszú távú megállapodás felé közelednek, amit az izraeli miniszterelnök viszont hevesen ellenez. Ez lesz valószínűleg keddre beütemezett washingtoni kongresszusi beszédének a központi kérdése. Barack Obama amerikai elnök fő nemzetbiztonsági tanácsadója előre "romboló" hatásúnak minősítette a felszólalást a két ország viszonyára.

Kerry az ABC televíziós csatorna This Week című, vasárnap sugárzott műsorában kijelentette: "bízunk benne, hogy a diplomácia működik. Már kötöttünk egy átmeneti megállapodást (Iránnal), és jóhiszeműséget kérünk, hogy ki tudjuk deríteni, sikerül-e megkötni egy hasonlóan jó, végleges megállapodást a jövőre nézve". "Már többször elmondtuk, hogy megállapodás hiánya jobb, mint egy rossz megállapodás. Nem fogunk rossz megállapodást kötni" - mondta.

A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Izrael ma biztonságosabb helyzetben van, mint az átmeneti megállapodás előtt volt, és hogy az Egyesült Államok garantálni akarja, hogy Iránnak ne legyen atomfegyvere.

Netanjahut a republikánus párt képviselőházi elnöke hívta meg a felszólalásra a külügyminisztérium és Obama elnök előzetes tájékoztatása nélkül. A kormányzat már közölte, hogy Obama nem fogadja Netanjahut Washingtonban, bár ezt azzal indokolták, hogy Izraelben választás közeledik, és ezt nem akarják befolyásolni egy csúcstalálkozóval. Netanjahu vasárnap el is indult az Egyesült Államokba. Az iráni külügyminiszter szerint a célja az, hogy aláássa a tárgyalásokat a nukleáris kérdésről.

Netanjahu kalózakciója ellen emelt szót a zsidó származású demokrata szenátor, amúgy szintén Izrae -lobbista Dianne Feinstein is, arrogánsnak minősítve a cionführert.

Hunhír.info - ABC - PressTV

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Lélekből Jövő Jövő - Zöld - Határidőnapló 2019 - RegélőLélekből Jövő Jövő - Zöld - Határidőnapló 2019
Könyv - Bolti ár: 5 490 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
18% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat