HunHír.info

2018. Álom hava 17. nap, Tugurkán napja.

Gyöngyösi: Importálná a terrorizmust Magyarország katonai szerepvállalása az ISIS elleni háborúban

2015. február 27. 18:01
Kincses Albin - Hunhír.info

isil.jpgA Jobbik határozottan elutasítja a magyar kormány azon terveit, amelyek az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harc támogatását célozzák magyar katonák részvételével – jelentette ki pénteken Budapesten Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese. Kiemelte: az ilyen irányú tervek beláthatatlan veszélynek, terrorfenyegetettségnek tennék ki Magyarországot. „A Jobbik a legmélyebb fájdalommal figyeli az Iszlám Állam ámokfutását a Közel-Keleten és határozottan elítéli a békés lakosság, különösen a keresztények és az iszlám szélsőséges irányzatait elutasító muszlimok ellen irányuló népirtást” - szögezte le Gyöngyösi.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

A politikus arra is felhívta a figyelmet, amelyet a Hunhír.info, amerikai veteránok, volt CIA- ügynökök és egykori politikai döntéshozók megállapításai, interjúi alapján folyamatosan napirenden tart: az Iszlám Állam nevű terrorszervezet az Amerikai Egyesült Államok és a nyugati szövetségeseinek „a széleskörű támogatásával jött létre”. Gyöngyösi utalt a magyarországi médiában szintén elsőként a Hunhír.info info által ismertetett CNN interjúra amelyben Wesley Clark tábornok, a NATO európai erőinek korábbi főparancsnoka által a napokban elismerte: az Iszlám Állam terroristáit a Nyugat barátai, szövetségesei toborozták, hogy az Aszad szír elnököt is támogató, Izraellel szemben álló Hezbollah ellen harcoljanak.

Gyöngyösi szerint az évtizedeken át tartó közvetlen katonai beavatkozás, valamint a közelmúlt, „arab tavasz” néven ismert folyamatokat beindító titkosszolgálati akciók, közvetlenül a közel-keleti térség destabilizálását idézték elő, az Iszlám Állam előretörését eredményezve Szíria és Irak nagy részén. A Jobbik ellentmondásosnak és szégyenletesnek tartja, hogy „kényszeres igazodási hajlamával a magyar kormány, a külügyminisztérium, illetve a Honvédelmi Minisztérium most éppen azon iszlám szélsőségeseknek üzen hadat, amelyet néhány éve még Magyarország nyugati szövetségesei és az Egyesült Államok támogatott.”

A Jobbik frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta: Magyarország katonai szerepvállalásának az Iszlám Állam ellen az az egyik legnagyobb kockázata, hogy "importálná a terrorizmust".

A Jobbik elutasítja a magyar katonák részvételét az Iszlám Állam elleni harcban, és felszólítja a magyar kormányt, hogy kerüljön minden olyan lépést, amely hazánkat terrortámadások célpontjává teheti a jövőben -fogalmazott a párt frakcióvezető-helyettese.

A jobbikos politikus újságírói kérdésre kérdésre megerősítette: semmiféle katonai akciót, fegyverszállítást, kiképzésben betöltött szerepet nem támogatnak, a humanitárius segítésnyújtást azonban igen.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Álom hava - Nemzeti sorsballada DVD - Bicskei ZoltánÁlom hava - Nemzeti sorsballada DVD
DVD - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat