HunHír.info

2018. Álom hava 13. nap, Kurszán napja.

A TTIP az utolsó láncszem a rablácunkon

2015. február 25. 16:16
Hunhír.info

A GATE Zöld Klub, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Valódi Demokráciát Most! és a Védegylet látványos demonstrációt szervez csütörtökre a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmények ellen. A TTIP legnagyobb szemfényvesztése, hogy a háttérhatalom bíróságai államokat, kormányokat tehetnek taccsra a globál mamutok érdekeiért.

Véleményük szerint ugyanis az EU és az Egyesült Államok között készülő szabadkereskedelmi egyezmény (TTIP) és az EU és Kanada közötti, véglegesítés alatt álló és már csak ratifikálásra váró szabadkereskedelmi megállapodás (CETA) megvalósulása esetén súlyosan sérülnének mind az alapvető demokratikus jogok, mind az állampolgárokat és a környezetet védő törvények.


Mivel 2015. február 26-án, csütörtökön parlamenti vitanap lesz a transzatlanti megállapodásról, ezért ehhez kapcsolódva több civil szervezettel közösen látványos demonstrációt szervezünk holnap délelőtt a Kossuth térre 9 és 10 óra között, hogy felhívjuk a döntéshozók figyelmét a két egyezmény veszélyeire – írta közleményében a Magyar Természetvédők Szövetsége.

A természetvédők azt is írták, hogy levélben keresték meg a parlamenti pártok frakcióvezetőit, hogy szorgalmazzák a környezetvédelem és élelmiszerbiztonság jelenlegi szintjét aláásó javaslatok megakadályozását. A levélben a természetvédők szorgalmazták, hogy az Országgyűlés – hasonlóképpen, mint amikor évekkel ezelőtt az Európai Bizottság rá akarta kényszeríteni hazánkra a génmódosított kukorica termesztési tilalmának feloldását – többpárti konszenzussal elfogadott határozatban kötelezze a kormányt a transzatlanti egyezmények káros hatásainak kivédésére.

Szerintük szükséges, hogy a kormány határozottan álljon ki azért, hogy a környezetvédelem és élelmiszerbiztonság jelenlegi szintjét közvetlenül vagy közvetetten aláásó javaslatok, illetve a környezetvédelmi szabályozást fejlesztését megakadályozó javaslatok, valamint a befektető-állam vitarendezési mechanizmus ne kerülhessenek bele az EU és az USA közötti szabadkereskedelmi egyezménybe. A Magyar Természetvédők Szövetsége azt kérte, hogy a génmódosított szervezetek mezőgazdasági alkalmazását elutasító uniós tagországok lépjenek fel közösen a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmények által a génmódosítás-mentes Európát fenyegető veszélyek ellen.

Mivel a TTIP-nek mintaként szolgáló Kanada és az EU közötti, már aláírt egyezmény (CETA) hasonló pontokat tartalmaz, továbbá szerves része a befektető-állam vitarendezési mechanizmus, ezért azt kérjük, hogy Magyarország ne ratifikálja ezt az egyezményt és a kormány ugyanezt szorgalmazza a génmódosított szervezetek mezőgazdasági alkalmazását elutasító uniós tagországok között is – áll a közleményben.


A TTIP legnagyobb szemfényvesztése, hogy a háttérhatalom bíróságai államokat, kormányokat tehetnek taccsra a globál mamutok érdekeiért.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyuri bácsi egészségnaptára 2019 - Szabó György - a bükki füvesemberGyuri bácsi egészségnaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat