HunHír.info

2018. Álom hava 11. nap, Gilvád napja.

Újabb székelyellenes uszítás Romániában

2015. február 21. 17:44
Hunhír.info

Az ukrajnai orosz szeparatistákhoz hasonló módon robbantanak ki majd zavargásokat a magyar szélsőségesek – írja Facebook-oldalán Bogdan Diaconu, az Egységes Románia Párt elnöke. A fröcsögő magyarellenességéről ismert, a Szociáldemokrata Pártból (PSD) távozott parlamenti képviselő szerint „Oroszország nem hiába adott pénzt Magyarországnak”, az állítólagos megegyezés szerint Moszkva elvárja, hogy ebből a pénzből finanszírozzák a Romániát destabilizáló kampányt.

Menedek - Engdahl

Diaconu szerint a „bizonyos körökben” keringő információk arról szólnak, hogy a szélsőséges erdélyi magyarokat orosz pénzből finanszírozzák, ennek pedig kellemetlen következményei lesznek a közeljövőben.

„A román titkosszolgálatok nagyon jól tudják, hogy Románia ellen készül valami, de a politikai döntéshozó alszik, és túl későn térünk majd észhez” – írja a politikus. Bogdan Diaconu kéri, hogy a román hatóságok vizsgálják meg ezeket az értesüléseket és intézkedjenek, „mielőtt szerencsétlenség történne”.

Diaconu szövegét az Evenimentul Zilei című országos napilap is ismerteti. A lap emlékeztet, hogy Alexandru Cumpănașu, A Demokrácia Megvalósításáért Egyesület (AID) nevű román civil szervezet vezetője nemrég arról közölt elemzést, hogy szerinte Hargita és Kovászna megyében a Krím-félszigetihez hasonló helyzet alakulhat ki.

„Hogyan kezel majd a bukaresti vezetés egy Hargita, Kovászna és Maros megyében az önrendelkezésről szóló népszavazást, ha a hatóságoknak magyar etnikumú vezetői vannak, és ők döntenek majd egy ilyen referendum kiírásáról? És ami súlyosabb, hogyan kezel majd Bukarest száz, kétszáz-, háromszázezer magyart, akik demonstrációkon követelnek majd autonómiát ezeken a területeken?” – írja február 16-án a DCNews-on megjelent elemzésében Cumpănaşu, aki egyébként gyakran tűnik fel politikai elemzőként a Realitatea TV hírtelevízióban.

„Mi állítja meg Putyint, hogy a Magyar Polgári Pártot (MPP) Budapesten keresztül felhasználva feltüzelje magyar nemzetiségű román állampolgárok százezreit, hogy egy kis köztársaságot hozzanak létre Románia közepén?” – teszi fel a kérdést.

Megjegyzendő, hogy most ugyanaz az Evenimentul Zilei veszi át az elemzést és idézi hiteles elemzőként Cumpănaşut, amely néhány évvel ezelőtt közpénzeket csapoló fura alakként írta le, az általa vezetett egyesületet pedig fantomszervezetként emlegette.

foter.ro

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat