HunHír.info

2018. Álom hava 09. nap, Bojta napja.

A lengyel parasztot nem a ruszofóbia, hanem a létfenntartása mozgatja

2015. február 19. 21:43
Hunhír.info

Több ezer lengyel gazda tüntetett Varsóban és Lengyelország-szerte csütörtökön, több állami támogatást követelve a mezőgazdaság számára. Azzal vádolják a kormányt, hogy cserben hagyta a földműveseket, akik az agrártermékekre bevezetett orosz importtilalom miatt nehézségekkel küzdenek. Varsóban több száz gazda tiltakozó felvonulást tartott lengyel nemzeti zászlókkal, kormányellenes transzparensekkel és jelszavakkal.

A gazdák képviselői tárgyalásokat folytattak a mezőgazdasági minisztériumban, de eddig csak néhány ügyben, például a vaddisznók okozta károk megtérítésében sikerült a kormánnyal megállapodásra jutniuk - közölte Slawomir Izdebski, az OPZZ földműves szakszervezet vezetője.

Varsóban több száz gazda tiltakozó felvonulást tartott lengyel nemzeti zászlókkal, kormányellenes transzparensekkel és jelszavakkal. Mintegy 150 tüntető az esti órákban hozzáfogott, hogy beváltsa a szakszervezet fenyegetését, és sátortábort húzzon fel a kormány székháza előtt. Addig akarnak ott maradni, amíg követeléseik nem teljesülnek. A varsói önkormányzat korábban nem adott engedélyt a sátrak felállítására. Marek Sawicki mezőgazdasági miniszter mindamellett az állami televízióban úgy nyilatkozott, hogy ellenzi a tábor rendőrségi felszámolását.

Az OPZZ mellett részt vett a varsói tüntetéseken a Szolidaritás szakszervezet is. A szakszervezeti vezetők nem zárták ki az újabb demonstrációkat. A tiltakozó gazdák több régióban útakadályokat állítottak követeléseik alátámasztásár

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A holnap ma kezdődik - Csath MagdolnaA holnap ma kezdődik
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat