HunHír.info

2018. Enyészet hava 21. nap, Szűz Mária bemutatása, Úz, Uzor napja.

A történelem újraindult – A politikailag társadalmilag elfáradt magyarságnak hirdetett programot Vona Gábor

2015. január 31. 20:10
Hunhír.info (Tudósítónktól)

jobbik-evertekelo-2014.jpgVona Gábor, a Jobbik elnöke szokásos évértékelő beszédében maga a történelmi helyzet változása is újdonságot hozott, hiszen a tavalyi évhez képest az egypólusú világrend bukása nyilvánvalóvá vált, és nemcsak országunktól távol, hanem a közvetlen szomszédunkban is nemkívánatos katonai, társadalmi és politikai folyamatok zajlanak. A pártelnök szerint drámai nemzetközi helyzetben kell programot adni a 25 év hidegháborújában politikailag, társadalmilag elfáradt magyarságnak, és ezt olyan módon kell megtennie, hogy egy elfáradt, elgyötört, megtört nemzet már a bajok megoldását, a békés élet biztosítását és a magunk mögött hagyott elmúlt 25 évet kívánja. A pártelnök hitet tett a béke, hazánk semlegessége, az alsó középosztály felzárkóztatása mellett úgy, hogy közben az ország életében meglévő valós törésvonalak felszámolására fordítja minden erejét. A rendszer és a társadalom együttes felemelése szolgálhatja végre Magyarország és a magyarság érdekeit – húzta alá a pártelnök.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Vona Gábor szokás szerint nemzetközi kontextusba helyezte először hazánkat, utalva arra a tényre, hogy immár a jelenleg országhatárunk túloldalán folyik két nagyhatalom katonai, politikai és ideológiai háborúja, amihez a szomszédos Ukrajna csak a felvonulási területet adja. A szíriai háború tőlünk távolabb zajlik ugyan több százezres áldozattal, viszont a két konfliktust egyértelműen összeköti azt, hogy az Egyesült Államok ragaszkodása az egypólusú világrendhez a konfliktusok mozgatórugója.

A pártelnök hosszasan elemezve a békeszerető magyarság jogos vágyát és reményét, egyértelművé tette, hogy Magyarországnak akár a NATO-szövetségből való kilépés árán is egyértelműen a semlegességet kell képviselnie, és a csonka országnak nem Ukrajna területi egysége, hanem a kárpátaljai magyarok biztonsága lehet csak az első számú stratégiai szempont.

Függetlenségnek és semlegességnek kell meghatároznia a magyar külpolitikát, és semmiképpen sem annak, hogy idegen érdekekért vonulunk háborúba, amihez semmi közünk, ráadásul úgy, hogy az az Ukrajna, amelynek területi egységéért most a magyar diplomácia olyan nagymértékben aggódik, semmibe sem vette a magyar érdekeket, üldözte, zaklatta az őshonos kárpátaljai magyarságot.

A belpolitikai eseményeket elemezve szólt arról, hogy a Fidesz ősszel megrogyott ugyan, az ellene való tüntetések ellaposodtak, mert a rendszerben található 25 év alatt felhalmozódott problémák ezt egyértelműen törvényszerűvé tették. Itt jegyezte meg Vona, hogy a Jobbiknak nem csak a Fideszt kell leváltania, hanem az egész 25 évet, amely a már említett politikai hidegháborút zúdította Magyarországra, és amelynek egyetlen ellenszere a béke, a közösségi érzet, és annak a trendnek a megfordítása, hogy az emberek vannak a politikusokért.

Vona Gábor leszögezte: egyértelművé vált, hogy a liberális demokrácia befuccsolt Magyarországon. Ez egy elfogadhatatlan rendszer, egy rosszul működő valami, aminek csak folyamatos kínálata van, de kereslete és hatékonysága nincs a magyar emberek körében – mondta.

Sem Gyurcsány csúcsliberalizmusa, sem Orbán haszonélvező középosztályt építő erőszakos stratégiája nem lehet megoldás, hiszen hiába vannak a kormányváltások, az elfáradt 25 év termelődik mindig csak újjá. Vona Gábor figyelmeztetett: konkrét cselekvési programokra és a hibák konkrét orvoslására van szükség, így ennek első lépéseként februárban országos aláírásgyűjtésbe kezdenek, amelyek a férfiak 40 éve munkaviszony utáni nyugdíjlehetőségéről, az ingyenes internet-hozzáférésről, a bevándorlással szembeni zéró toleranciáról és Magyarország katonai semlegességéről szólnak.

Noha egyértelművé tette, hogy a keleti nyitás után a nyugati nyitást is elfogadhatónak tartja, arra viszont határozottan figyelmeztetett: ha Brüsszel folytatja ámokfutó gyarmatosítását Magyarországon, akkor erről a kapcsolatunkról is a népnek kell dönteni.

Újdonságként jelent meg a pártelnök beszédében, hogy többször is nyomatékosította Európa megreformálásának szükségességét, és ezt azzal is alátámasztotta, hogy például a mostani görög választásokon nyertes párt, amelyet baloldalinak, sőt egyesek marxistának minősítenek, globális, az Európát érintő programpontjaiban szinte 90 százalékos lefedettség van a Jobbik és a Sziriza között.

Az elnök beszédében többszörösen visszatérő momentum volt a béke, a nyugalom, a megértés fókuszba helyezése. Az emberség, az igazságosság mint régi fogalmak ismételt tartalommal töltése és a politikai hidegháború miatt kialakult emberek közötti békétlenség megszüntetése. A pártot a higgadt, nyugodt erő útján járó politikai formációnak minősítette, amely alapvető segítséget nyújt a rétegek közötti megegyezéshez a nemzet túlélése érdekében.

Vona Gábor szólt a politikai kommunikáció azon elhajlásairól, amelyek a Magyarországon meglévő törésvonalakról szólnak. Úgy ítélte meg, hogy ezek nem felelnek meg az országos törésvonalaknak és ezért is kell a politika és a társadalom elszakadását megszüntetni. Az erős, de nem erőszakos állam koncepciója lehetővé teszi, hogy az állam legyen a polgáraiért és egy új igazságos rendszer szolgálja az ország lakóinak érdekeit. A Fidesz–MSZP törésvonal felszámolása a mindkét politikai tömörülésre jellemzőkre is alternatívát nyújt, hiszen a függetlenségpárti szembeszáll az unionistával, az emberközpontú a profitorientálttal, az érdemelvű pedig az érdekelvűvel. Ez pedig egy követendő társadalmi modell alapkitétele lehet.

Vona figyelmeztetett: Magyarország sem a Kelet, sem a Nyugat rabja nem kíván lenni, de azt sem tűri tovább, hogy a kormánypárt a Jobbik politikai programjait ellopja, aztán a megvalósítását mellőzi. Magyarország a magyaroké, a magyar társadalom egy keresztény társadalom, amely támasza az erős alsó középosztály. Az MSZP nem akar ilyet, mert akkor többet nem lesz MSZP, a Fidesz pedig pártpolitikai alapon akarja ezt létrehozni, ami szintén nem járható út.

A Jobbik elnöke az eddigi évértékelőin is átívelő gondolatot is ismételten felmelegített, amelyet sokféleképpen megfogalmazott már ez idáig is a párt, de most az érdemelvű társadalom megközelítés került a fókuszba. Vona leszögezte: nem a bőrszín és a vallás, hanem az építés, a romboló szándék közötti különbségtétel az új társadalmi berendezkedés legfontosabb sarokpontja.

Vona Gábor 2015-re meghirdette az önkéntesség évét, amelyben minden országgyűlési képviselőjüknek kötelező havi egynapos jótékonysági munkát végeznie, valamint havi illetménye tíz százalékát karitatív célokra felajánlani. A politikusoknak az embereket kell szolgálniuk, vissza kell szorítaniuk önteltségüket és kiváltságosságuk érzetét, mert mint fogalmazott, lehet tisztességes és emberséges a magyar politikai élet és a magyar politika.

A Jobbik pártalapítványa, a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány által létrehozott Pongrátz Gergely-emlékkeresztet idén Ángyán József egyetemi tanár, volt országgyűlési képviselő kapta. Az egykori államtitkár rövid beszédében tisztességes néppárti, keresztényszocialista, nemzeti elkötelezettségű politikát sürgetett.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 15 990 Ft
Internetes ár: 11 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat