HunHír.info

2018. Enyészet hava 19. nap, Timur napja.

Amikor a palesztinokat tette gyűlöletessé a tankönyv, nem ajvékoltak a az ultralibsi aratók

2015. január 30. 21:18
Hunhír.info

justicia250.jpgKeletre kell-e tolni a magyarságtudatot? Hangzatos, de alaptalan szólamokkal traktálják a diákokat a nyolcadikos irodalomkönyvben is - harsogja az idegenek tulajdonában lévő ultralibsi hír24 Akkor kussban voltak viszont, mikor nyilvánosságra hoztuk: a 7. osztályos földrajzkönyvben olyan vad cionista propaganda található, amely nemcsak hazug, kirekesztő, hanem kollektív bűnösnek állít be egy népcsoportot.

A nyolcadikos irodalom tankönyv minden fejezete után van egy „Beszéljük meg” rovat – József Attila A Dunánál című verse után a szerzők azt vetik fel, hogy a szomszédos országokkal a vers megszületése óta sem lett jobb a viszony. „Idegenkedésünk jórészt az ismeretek hiányából is adódik, nyugatimádóként egyre többet tudunk a németekről, angolokról, amerikaiakról, ám a szomszédaink értékei mintha kevésbé érdekelnének” – idézte az állami tankönyvből az RTL Híradója.

A Magyartanárok Egyesületének elnöke szerint még a példa is rossz, amit felhoz a könyv. Szerinte butaság ezt leírni azért is, mert a nyugaton élő dánokról és hollandokról sem tudunk többet, és a leírtak mögött egy kárhoztatható szólam és szemlélet áll. Arató László elnök elmondta: nem tudja, miért kell ennyire hangsúlyozni a „nyugatimádatot”, netán keletre kell-e tolni a magyarságtudatot.

Ez az Arató nevezetű biztosan nem arató amiatt nem kezdett el ajvékolni, hogy a hetedikes földrajzkönyvben "Az olaj birodalma - Délnyugat Ázsia" című fejezetben a Békétlen Közel-Kelet alcímen találkozhatunk a Közel-kelet egyetlen demokráciájával, a cionista rezsimmel. A nebulóknak a hivatalos tankönyv szerint azt kell tudniuk, hogy ötöst kaphassanak: A térség egyetlen állama Izrael, ahol nap mint nap ártatlan emberek életét követelik a palesztin öngyilkos merényletek.

Ha tovább lapozunk, a következő oldalakon sincs szó arról, hogy hogyan űzték el a zsidók a palesztinok százezreit, hogyan tartják megszállás alatt Kelet-Jeruzsálemet és Ciszjordániát, milyen mészárlásokat hajtanak végre a teljes blokád alatt tartott Gázai övezetben, hogyan élnek másodrendű polgárokként a megszállás alatt lévő területeken az "öngyilkos palesztin merénylők".

Az ilyenek nem érik el az aratók ingerküszöbét. Az aratóknak meg azt üzenjük, inkább keletre toljuk a magyarságtudatunkat, mert közel-keletre mégsem tolhatjuk, hiába is szeretné pár tucat rinyáló arató, aki azt hiszi, hogy Magyarországon minden az lesz, amit az aratók akarnak.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat