HunHír.info

2018. Álom hava 14. nap, Szilárdka napja.

Felmondott Schwezoff a mutyizó főrabbinak - visszatámadt a Frölich-klán (frissítve)

2015. január 05. 18:30
Hunhír.info

zsinagoga.jpgHétfőn felmondtak dr. Fröhlich Róbert főrabbinak és Fröhlich Katalinnak - közölte Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatója. Az egykori transzvesztita előadóművész közleményében azt írta: Fröhlichéknek a Dohány utcai zsinagóga beléptetésével kapcsolatos "visszásságok" miatt mondott fel, mert szerinte elfogadhatatlan, ha egyesek a befolyásukat üzleti vállalkozások tisztességtelen előnyszerzése érdekében használják fel.

Menedék - Atilla

"Mély megdöbbenéssel fogadtuk, hogy a Dohány utcai beléptetési rendszerrel kapcsolatosan többen is érintettek lehetnek a tisztességtelen pályáztatásban. A meghirdetett tiszta és átlátható gazdálkodás kívánalmaival összeegyeztethetetlen, ha egyesek a befolyásukat üzleti vállalkozások tisztességtelen előnyszerzése érdekében használják fel" - fogalmazott a transzvesztita zsidó. Mint arról korábban beszámoltunk, a BZSH ügyvezetője már tavaly ősszel feljelentést tett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó csalás és sikkasztás gyanúja miatt a Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszere ügyében. A vagyonvédelem és tiszta átlátható gazdálkodás megkívánja, hogy "a BZSH egyik legnagyobb bevételét jelentő turisztikai tevékenység körében vélelmezett visszaéléseket" pártatlan nyomozóhatóság vizsgálja ki - közölték akkor.

Frissítve:

Miután Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatója felmondott a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának, Frölich Róbertnek és feleségének, Frölich Katalinnak, a főrabbi úgy döntött, hogy bepereli az ügyvezető igazgatót.

Frölich közleménye szerint Schwezoff Dávid, mint a BZSH adminisztrációjáért felelős világi vezetője jogtalanul szüntette meg jogviszonyukat. Frölich és felesége a döntéssel „szemben is keresettel fognak élni az illetékes bíróságon". A felmondás hátterében szerintük az a visszahívási kezdeményezés áll, amelyet a BZSH ügyvezető igazgatójával szemben nyújtottak be a BZSH közgyűlésének küldöttei tavaly év végén, és amelyet Frölich Róbert is aláírt. A Mazsihisz honlapján olvasható, 25 képviselő által aláírt, 2014. december 16-án benyújtott indítvány, amelyben a BZSH képviselői rendkívüli közgyűlés tizenöt napon belüli összehívását és Schwezoff Dávid azonnali visszahívását kezdeményezik. Az indítványt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének azon döntése előzte meg, amellyel már szeptemberben le akarták mondatni Schwezoffot a „zavaros előélete” miatt.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat