HunHír.info

2018. Álom hava 14. nap, Szilárdka napja.

A rendőrség gőzerővel nyomoz a korrupt zsidó nagyágyuk ügyében

2015. január 05. 12:40
Hunhír.info

zsido_istene_a_penz_250.jpgAz izraeli rendőrség gőzerővel folytatja a Jiszráél Béténu (Izrael a hazánk) jobbolali párthoz köthető korrupciós ügyben a nyomozást, amelynek lépéseit az izraeli média folyamatosan ismerteti. A vádak szerint a korrupt politikusok és közhivatalnokok közpénzeket játszottak át magánzsebekbe nonprofit szervezetek és közvetítők révén. A rendőrség lefoglalta az ügy egyik gyanúsítottjának, Jiszráél Jósua lobbistának a számláján megtalált 13 millió sékelt.

Menedék - Bayer

A hatóságok lefoglaltak több mint 25 millió sékelt (több mint 1,5 milliárd forintot) a múlt héten kipattant ügy gyanúsítottjaitól, és ingatlanaikat is zárolni akarják, hogy megakadályozzák az eltulajdonított pénzek kimentését, valamint újabb letartóztatásokat és kihallgatásokat terveznek - írta hétfőn a Háárec című újság. A vádak szerint a korrupt politikusok és közhivatalnokok közpénzeket játszottak át magánzsebekbe nonprofit szervezetek és közvetítők révén.

A rendőrség lefoglalta az ügy egyik gyanúsítottjának, Jiszráél Jósua lobbistának a számláján megtalált 13 millió sékelt. Őt a közszolgálati rádió értesülései szerint azzal gyanúsítják, hogy közvetítőként járt el megvesztegetési ügyekben. Faina Kirsenbaum belügyminiszter-helyettes bankszámlájáról kétmillió sékelt zároltak a nyomozók, akik elsősorban a pénzek mozgását próbálják követni a korrupciós ügy szálai kibogozása érdekében.

A bizonyítékok megalapozásának fázisában lévő rendőrség jelenleg újabb tanúkat keres, akik tudtak az Avigdor Liberman külügyminiszter jobbkezének számító Kirsenbaum ügyleteiről. A Háárec szerint a belügyi hatóságok nem zárják ki azt sem, hogy a Jiszráél Béténu párt elnökét, Avigdor Liberman külügyminisztert is tanúvallomásra rendelik be.

A rendőrséget bíráló, az ügyet kirobbanása óta politikai indíttatásúnak tartó Liberman vasárnap azzal vádolta a nyomozókat, hogy „fenyegetésekkel és zsarolással” próbálnak a vádakhoz tanúkat szerezni. A külügyminiszter kijelentette, hogy egy kihallgatott, de meg nem gyanúsított ember - akit Liberman nem nevezett meg - öngyilkosságot kísérelt meg a vizsgálatot követően.

„Egy normális országban tudomásom szerint az ember elítéléséig ártatlannak számít. Ebben az ügyben mindeddig senkit sem ítéltek el, de a média elfogult és rosszindulatú kiszivárogtatásokkal megbélyegez. A nyomozók és az újságok szorosan együttműködnek” - támadta Liberman egyszerre a rendőröket és a médiát.

A rádió értesülései szerint a közpénzek eltüntetését az országos vízellátó vállalat Makorót Jizúm nevű leányvállalata segítette, amelyet 2007-ben az izraeli vízügyi technológia külföldi exportjára hoztak létre. A korrupciós ügyletek egy részét Liberman által gyakran látogatott és kedvelt országokban, így Azerbajdzsánban és Bosznia-Hercegovinában lévő kapcsolatok révén bonyolították le. A gyanús vezetők irodáiban a rendőrség hónapokkal ezelőtt titkos lehallgatókészülékeket helyezett el, s az ott elhangzottakat rögzítették.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Káldeától Ister-Gamig I-II-III. - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III.
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 500 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat