HunHír.info

2018. Álom hava 13. nap, Kurszán napja.

Elemi erővel tör fel a Jobbik

2015. január 03. 22:25
Hunhír.info

Nem tudott profitálni a parlamenti pártok többsége a Fidesz–KDNP tavaly év végén kezdődött jelentős népszerűségvesztéséből – ez derül ki a Tárki, az Ipsos, illetve a Nézőpont Intézet 2014-es kutatásaiból, amelyeket a Magyar Nemzet összegzett. Jelentős népszerűségnövekedés csak a Jobbiknál tapasztalható.

Menedék - Bayer

A lap szerint vélhetően a hazai és a nemzetközi konfliktusok, valamint a kormánypártok népszerűtlen intézkedései miatt jelentősen csökkent a Fidesz– KDNP támogatottsága, azonban az adatok szerint az MSZP és a baloldali kis pártok sem tudtak hasznot húzni a népszerűségvesztésből. A szocialisták támogatottsága például folyamatos csökkenést mutat mindhárom kutatócég adatai alapján, de a tavaly szétvált Együtt–PM-nél és a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíciónál is alacsonyabb lett a támogatottság az év elejéhez képest.

Többnyire meg tudta tartani pozícióját az LMP, amely noha gyengén kezdte az évet, az év végi támogatottsági adatok szerint az ötszázalékos parlamenti küszöb környékén van. Különös adat ugyanakkor, hogy a vizsgálatok alapján a bizonytalanok és pártválasztásukat eltitkolók tábora erősödött a leginkább. A Tárki adatai szerint az év elejéhez képest a 2014 végére megduplázódott a bizonytalanok száma, ezeket az adatokat támasztják alá a Nézőpont Intézet vizsgálatai, s kissé óvatosabban az Ipsos is.

A Nézőpont Intézet kutatási igazgatója, Mráz Ágoston Sámuel szerint a tavalyi adatsorok elemzéséből jól látható, hogy a kormánypártok támogatottságának sokszor hangoztatott csökkenése mögött elsősorban a választási év plusztámogatásának elvesztése áll. Csak a Nézőpont Intézet és a Medián mért 2013 végén a mostaninál jobb adatokat a Fidesznek, az Ipsos, a Századvég és a Tárki hasonló helyzetet látott.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat