HunHír.info

2018. Enyészet hava 15. nap, Nyilas napja.

Példátlan antiszemitizmusról papolnak megint – és a valóság?

2015. január 02. 17:18
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

antiszemitizmus_a_csucson.jpgNem, még az év 365 napjából az utolsók sem telhetnek el anélkül, hogy ne papolnának példátlan antiszemitizmusról. „Az amerikai székhelyű Simon Wiesenthal Központ ismét közzétette a legsúlyosabb antiszemita incidensek »toplistáját«”– olvassuk a Mazsihisz honlapján. Eszerint az elmúlt esztendőben tíz ilyen eset történt Európában, azon belül is egy hazánkban. Kérdés viszont, hogy hány keresztényellenes incidens történt ezalatt?

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

A december 30-ai hírcikk szerint „a tíz esetből hat Európához köthető. Hazánk is érintett: Belgium, Franciaország, Németország és Svédország és Anglia mellett Magyarország is szerepel a listán.”

Hazánk esetében például Orosz Mihály Zoltán jelképes izraeli államelnök-akasztását tartja példátlan esetnek, de az USA esetében viszont azt, hogy ott akadnak még az egyetemeken is, akik szellemileg robbantgatnak:

„Steven Salaita, egy amerikai arab professzor a Champaign-i Egyetemről (Illinois) minden határon túlment, amikor a zsidókat hibáztatta az antiszemitizmusért, Izrael megsemmisítésére és „Amerika de-kolonializálására” hívott fel. Eredetileg amerikai indiánokról tartott volna foglalkozásokat, az egyetem azonban felmondta szerződését, amikor Salaita az Interneten ilyeneket írt: „Ha Netanjahu palesztin gyerekek fogából készített nyaklánccal jelenne meg, ki csodálkozna?” Az amerikai zsidó ifjúságról az a véleménye, hogy „Minden zsidó kisfiút és kislányt úgy nevelnek, hogy egy gyilkos gyarmatosító rendszer vezetője legyen.”

Milyen érdekes, valakik rálőhetnek valakikre, de azok ugyanezt nem tehetik velük szemben? Ha ők támadnak, az automatikusan önvédelem, míg ha a támadottak védekeznek, agresszorok, háborús bűnösök?

„2014-ben az antiszemita és Izrael-ellenes gyűlölet világszerte példátlan robbanásokban tetőzött. A Simon Wiesenthal Központ összeállítása arról tanúskodik, hogy a fenyegetések és provokációk a második világháború óta minden eddiginél nagyobb méreteket öltöttek.”

Ezzel zárja közleményét az említett központ. Amiben van egy óriási ellentmondás. Eddig úgy tudtuk, az érintettek szerint a „vészkorszak” egyedi volt. Ha ez igaz, akkor mégis miként lehetséges, hogy a mostani korszak még vészesebb, holott médiapreferálásuk mértéke és állami intézmények, politikai szervezetek és közintézmények vezetőrétegeiben való elhelyezkedésük aránya alighanem minden korábbinál nagyobb világszerte?

És végül, de nem utolsósorban még egy. Itt van hazánk, amelyről e körökben mást sem hallunk, mint hogy kontinensünkön mennyire élenjáró mindmáig az ő kirekesztésükben, kezdve a Horthy-korszaktól. Ehhez képest a Mazsihisz honlapja ugyanezen a napon közölte Turbucz Dávid történésznek a Múlt-kor történelmi magazinban közzétett, nemrég portálunkon általunk is tárgyalt, a két világháború közti hazai zsidóság vezetőinek a Horthy-kultusz ápolásában való szerepét taglaló tanulmányának néhány perdöntő részletét.

Miként is van ez? A szó szoros értelemben gyalázzuk például Horthyt az egyik nap, a másik nap pedig elismerjük, hogy alatta is reneszánszunkat éltük? Megannyi kérdés. De hát ugyebár ami a mai reneszánszukat illeti, nem kérdés, mi a – valóság.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Káldeától Ister-Gamig I-II-III. - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III.
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 500 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat