HunHír.info

2018. Ígéret hava 21. nap, Rof napja.

Volner: A kormány lerabolta az országot

2014. december 29. 15:11
Hunhír.info

A Jobbik szerint a kormány a "fideszes haverok helyzetbe hozásával", valamint a multinacionális cégek támogatásával "lerabolta az országot" 2014-ben.

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese fogalmazott így hétfőn, Budapesten tartott gazdasági évértékelő sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta, a kabinet idén is folytatta azt a gyakorlatát, amellyel a hozzá politikailag közel állókat juttatta olyan szerződésekhez, amelyek állami, illetve önkormányzati forrásból biztosítottak nagy nyereséget. Volner János szerint ez azt okozta, hogy alig van nemzetközileg versenyképes, piaci alapon működő magyar vállalkozás.

A jobbikos képviselő ezzel összefüggésben kiemelte, hogy a kormány "nemzeti retorikája" ellenére továbbra is a külföldi tőke jelenlétére alapozva próbálja növelni a gazdaság és a foglalkoztatás teljesítményét.
Bizarrnak nevezte, hogy miközben az európai uniós statisztikák alapján a magyar lakosság 33,5 százaléka szegénységben él, addig a magyar adófizetők pénzéből támogatják a "német luxusipar" ide érkező cégeit. A Jobbik hazugnak tartja a jegybank növekedési hitelprogramjának "propagandáját" is, hiszen a 701 milliárd forintos programból mindössze 18 milliárd forint jutott a tíz alkalmazottnál kevesebbet foglalkoztató cégeknek, miközben a hiteleket "egyszerű, kétkezi munkát végző vállalkozásokkal népszerűsítették".

Volner János szerint a kormánynak a foglalkoztatás és az államadósság javulásáról szóló beszámolói sem fedik a valóságot. Hangsúlyozta, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a foglalkoztatásban semmi nyoma javulásnak, hiszen 2010 tavaszán 60,4 százalékos volt a foglalkoztatás a 20 és 64 év közötti lakosság körében, az idén ősszel pedig 60,6 százalékos.

A jobbikos politikus szerint az államadósság területén még rosszabb a helyet, a 2010-es 82,1 százalékról ugyanis 83 százalékra emelkedett a hiány. Ez azt jelenti például, hogy a kormány nyomtalanul tüntette el a 3000 milliárd forintos magánynyugdíj-pénztári megtakarításokat.

Volner János kitért arra is, hogy a kabinet a devizahitelesek helyzetét sem tudta érdemben javítani, a piaci árfolyamon történő forintosítás ugyanis a bankoknak kedvezett. A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a probléma fennmaradását jól mutatja, hogy jelenleg is 150 ezer családnak van 90 napon túli devizahitel-tartozása.

Hunhír.info - MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Tesla és az eltitkolt találmányok - Összeesküvés elméletek sorozatTesla és az eltitkolt találmányok
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat