HunHír.info

2018. Enyészet hava 15. nap, Nyilas napja.

Megáll az ész: Merkel és Ferenc pápa példaképek?

2014. december 28. 17:30
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

justicia250.jpgHa vannak az emberi nem történetében olyan korszakok, amiket a hamis bálványoknak való hódolás jellemez, akkor a mai mindenképpen az. Mert a két nevezett valóban vasszorgalommal elkövet mindent annak érdekében, hogy alattvalóit naponta porig alázza a háttérhatalomnak hódolva. És akkor még ismételten igen csak visszafogottan fogalmaztunk. Természetesen nem nézzük olvasóinkat kiskorúaknak, így megkíméljük őket kettejük pályájának részletezésétől.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Aki ugyanis csak egy kicsit is tájékozódik, úgyis tudja, miről van szó, aki meg nem, annak viszont alighanem Krisztus is hiába prédikálna.

Mert mit is mond a Szentírás? Először is azt, hogy „keressétek először Istennek országát és az ő igazságát; és ezek mind hozzáadatnak nektek”. (Mt 6, 33) Továbbá, hogy Krisztuson kívül „nincsen üdvösség senki másban, mert más név nem is adatott az embereknek az ég alatt, amelyben üdvözülnünk kellene”. (ApCsel 4, 12) Vagyis végül, hogy Ő azt akarja, „minden ember üdvözüljön, s az igazság ismeretére eljusson”. (Tim I. 2, 4)

Ehhez képest a nevezettek mindent elkövetnek, hogy Krisztus Urunk helyett a hamis bálványoknak hódoljanak. Mert ugye nem kell ecsetelnünk, Merkel alatt hová jutott Németország, vagy Ferenc alatt a Vatikán és az egész katolikus világ? Az egyik a németség, a másik a katolicizmus leépítője. (Utóbbit ezért egyre több hívő egészen egyszerűen csak „antipápá”-nak nevezi.)

Erről persze hallani sem akar a Néphazugság. Tegnapi számában arról elmélkedett, hogy „ők ketten markánsan és figyelemre méltóan tesznek azért, hogy más legyen ez a világ”, azaz a „béke” és a „szeretet” oázisává váljék:

„Nem meglepő, hogy egy pápa karácsonyi beszédében a béke mellett foglal állást. De Ferenc megszólalásában a gyerekeket vette védelmébe. A konfliktusok, a háborúk, a pusztítás legvédtelenebb, legkiszolgáltatottabb áldozatait. Akik még Jézus szülőhelyén is bombázások célpontjai.”

Az ember tényleg nem tudja, sírjon-e vagy nevessen ekkora orbitális ostobaság olvastán, tekintettel arra, hogy a tényleges áldozatokról a nevezett valahogy sohasem szól. Akárcsak a másik békeapostol, Merkel. Akiről meg ezt írja:

„A The Times sokak által számon tartott választásában Angela Merkel lett az év embere. Akinek nincs gyermeke, mégis van benne valami családanyás. Ahogy a konfliktusokat szelíd szigorral igyekszik tompítani. Nélkülözhetetlen asszony a veszélyes férfiakkal teli világban.”

Valahogy nem ugyanígy írtak egykoron Rákosiról is? A családapás, a búzatáblában is fotogénné vált népvezérről? Tény, hogy Merkel hazájában a német már bennszülött. Aki alatt ijesztően időszerűvé válnak a néhai jó Blazovich Jákó bencés könyve (A nagy szfinx. Újkori emberarcok, 1936) e sorai:

„»Egy szép napon – jegyzi meg Romier – nem lesz más, aki a hölgyeknek udvaroljon, mint a keletiek s a négerek.« Ezzel természetesen nemcsak a költészet és az erkölcsiség forog veszedelemben, hanem az emberiség társadalmi életének olyan a természetben gyökerező ereje, amelyet sem nélkülözni, sem mással pótolni nem tud: a családi élet válik teljesen lehetetlenné. »Az ember nem meri kimondani, mi következik be azon a napon, amikor a férfi már semmibe sem veszi a nőt.« (Romier)”

Aki nem hiszi, hogy ez ma a kancellár asszony hazájában mennyire így van, járjon utána, mondhatnók. De térjünk csak vissza a néphazugságos agymenésre! „Figyeljünk mindkettejükre.” – záródik. Kivételesen egyetértünk, csak másként. Igen, figyeljünk rájuk, és tetteik alapján tegyük végre őket oda, ahová valók. Amíg nem lesz késő.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat